WTCR - Menu maradna, de van B terve

Menu maradna, de van B terve

LantiLanti
2012/10/09 21:12

A Chevrolet év végi távozása nehéz helyzetbe hozott többeket is a Túraautó Világbajnokság legjobbjai közül, egyelőre Yvan Muller, Rob Huff és Alain Menu sem rendelkezik szerződéssel 2013-ra. A francia a rali világbajnokság felé nézeget, a brit egyelőre hallgat, a svájci viszont most megszólalt a TouringCarTimes megkeresésére. Menu szíve szerint maradna a WTCC-ben, de ha nem sikerül, akkor a sportkocsi versenyzés is érdekelné, sőt, akár Argentínába is elmenne.

"Picit korai még a következő szezonról beszélni, de egyelőre senkivel nem állapodtam meg. Szeretném folytatni a versenyzést, és szívesen maradnék a bajnokságban (WTCC), de nem tudom biztosan, hogy lesz-e rá lehetőségem. Egyelőre sajnos nem úgy néz ki. (Ha nem sikerül) akkor kipróbálok valami mást; versenyezni szeretnék, hiszen ez a szenvedélyem. Nem akarom abbahagyni" - mondta Menu.

A svájci pilóta korábban az FIA GT bajnokságban és a DTM-ben is szerepelt, élete legeredményesebb éveit viszont a Brit Túraautó Bajnokságban töltötte, ahol kétszer is bajnok lett. 2005-ben csatlakozott a Chevrolet gyári csapatához, és azóta csak náluk versenyzett. Ám ha nem jön össze a WTCC, akkor akár a GT sportba is visszatérne.

"(Abban az esetben) a legjobb választás valószínűleg a GT lenne, bár jelenleg senki sem tudja, hogy mi lesz a GT világbajnoksággal. De Argentínában is szívesen eltöltenék egy szezont" - utalt Menu a TC2000-es sorozatra, melyben vendégpilótaként több hosszabb távú futamon is győzött a Chevrolet színeiben.

"Több emberrel is beszéltem, de egyelőre nem találtam helyet. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem könnyű a dolgom. Sajnálom, mert egyébként szeretem a bajnokságot" - zárta Menu.

Fotó: WTCC Media és Chevrolet

Hozzászólások