WTCR - Menu: 10-12 pontot kell hoznom

Menu: 10-12 pontot kell hoznom

LantiLanti
2012/10/30 15:58

Alain Menu kiváló hétvégét zárt Suzukában, elvitte a pole pozíciót, megnyerte az első futamot és ötödik lett a másodikon. Negyven megszerzett ponttal magasan ő lett a forduló legeredményesebb pilótája, és 10-10 ponttal közelebb került Rob Huffhoz valamint Yvan Mullerhez. Az idény utolsó előtti versenyét megelőzően azonban még így is 38 pont a lemaradása, tehát Sanghajban egyetlen cél lesz majd a szeme előtt, ismét jelentősen közelebb kerülni a másik két chevyshez.

"Nagyon örülök, hogy jelentős mértékben sikerült csökkentenem a hátrányom Suzukában, és pontosan ugyanezt a célt tűztem ki magam elé Kínára. Nincs más választásom, ha versenyben akarok maradni a címért, akkor ismét 10-12 ponttal közelebb kell kerülnöm. Ha ez sikerül, akkor lehet esélyem Makaón, mivel ott hagyományosan bármi megtörténhet" - mondta Menu.

A sanghaji pálya hosszú egyeneseivel kedvezhet a Chevrolet-knek, a széles aszfalt és a komoly féktávok miatt pedig végre előzésekre is lehet számítani. Suzukában a Chevyk láthatóan óvatosan bántak egymással, Kínában viszont elkezdődhet a beígért háború. Menunek mindenesetre tetszik a kör.

"A többi WTCC-s pilótához hasonlóan én is izgatott vagyok, hogy egy új pályán versenyezhetünk, különösen, hogy Sanghaj az egyik legmodernebb F1-es létesítmény. Hosszú egyeneseivel ez egy elég gyors pályának számít, úgyhogy a Cruze-ok versenyképesek lehetnek. Papiron kicsit Monzára emlékeztet" - zárta Menu.

Kína valóban vízválasztó lehet Menu számára, bár ha a papírformát nézzük, akkor a 10-12 pont kevésnek tűnik. 12 pont esetén a svájci hátránya még mindig 26 pont lenne, márpedig tavaly Rob Huff úgy sem tudta ledolgozni 20 pontos lemaradását, hogy mindkét futamot megnyerte Makaón. Persze a legendás utcai pályán tényleg bármi megtörténhet.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások