WTCR - Mekk Elek és a többiek

Mekk Elek és a többiek

LantiLanti
2012/10/10 17:55

Makaón idén is visszatér a múlt a WTCC mezőnyében, ismét lesznek ugyanis a régi szabályrendszer szerint épített szívó 2.0 literes autók az idényzárón. Tavaly még akár egész szezont is lehetett menni a kifutó S2000-es kocsikkal, idén azonban már csak egy-egy futamra fogadják el a nevezést. 2012-ben eddig senki sem él ezzel a lehetőséggel, ami nem véletlen, a 2.0 literes kocsik labdába sem rúghatnak az új 1.6 turbósokkal szemben. Makaó azonban más, ez egy legendás utcai pálya, ahol nem rendeznek minden hétvégén versenyt, viszont a helyiek közül szinte mindenkinek az az álma, hogy egyszer kipróbálhassa a Guiát. Őket az sem érdekli, kört kapnak, csak ott lehessenek.

És lesznek idén is bőven. Leadta nevezését például a zhuhai pályán székelő China Dragon Racing, amely három Chevrolet Lacettit hoz majd Makaróa. A csapat a Hongkongi Túraautó Bajnokságban szerepel, de már tavaly is eljutottak a Makaó GP-re, igaz csak az egyik betétfutamon, a CTM Macau Cup-on vettek részt. Ott viszont nagyon jól mentek, Samson Fung győzött a csapattárs Paul Poon előtt. A három autót három makaói, Felipe de Souza, Ng Kin Veng és Celio Alves Dias vezeti majd. Souza tavaly is indult egy Lacettivel a Corsa Motorsport színeiben, az első futamon 15. lett, a másodikon kiesett. Veng és Dias ellenben még sosem versenyzett komoly nemzetközi bajnokságban.

A három szívó motoros Lacetti mellett három 2.0 literes BMW is rajthoz áll Makaón. Visszatér Mak Ka Lok, aki tavaly az RPM Motorsport fekete BMW-jével mindkét versenyen kiesett. Ennek ellenére megihlette a magyar közönséget, hamar megkapta a Mekk Elek becenevet. Szintén saját csapatával, és egy BMW 320si-vel  érkezik Henry Ho, aki sokszoros makaói túraautó bajnok, és aki 2009 valamint 2010 között hét WTCC-s futamon állt rajthoz. Franz Engslter is csatasorba küldi az egyik szívó 2000-es BMW-jét, akárcsak az elmúlt három szezonban, most is Joseph Merszei lesz Engstler papa és Charles Ng ideiglenes csapattársa.

Nem Tiago Monteiroé lesz az egyetlen Honda Makaón, Eurico De Jesus állít csatasorban egy Honda Accord Euro R-t, amelyet a gyári Civichez hasonlóan a JAS Motorsport fejlesztett annak idején. A makaói bajnokság 2008-as ezüstérmese először szerepelhet WTCC fordulón.

Fotó: WTCC Media, China Dragon Racing

Hozzászólások