WTCR - Mehdi Bennani Citroënre vált
Mehdi Bennani Citroënre vált
Fotó: WTCC Media, SLR

Mehdi Bennani Citroënre vált

LantiLanti
2014/12/12 12:30

Eddig csak pletyka szinten tartotta magát a hír, ma azonban hivatalosan is bejelentették: 2015-ben Mehdi Bennani lesz a WTCC-be beszálló Sebastien Loeb Racing egyik versenyzője, és ezzel egy Citroën C-Elysée-re cseréli a Honda Civic-et.

A marokkói versenyző négy év után hagyja el az olasz Proteam csapatot, három éven belül három különböző autót vezet majd a Túraautó Világbajnokságon, miután 2013-ban még BMW-vel, 2014-ben pedig Hondával versenyzett.

A 31-es éves afrikai pilóta idén hosszú idő után végre megszerezte első futamgyőzelmét a WTCC-ben, miután Sanghajban megnyerte a második futamot. Ennek ellenére a szezon során többször is elégtelenségét fejezte ki a Honda lemaradása miatt, így az év vége felé egyre többet lehetett hallani arról, még egy szinttel feljebb lépne, és a mezőny legerősebb autójára fáj a foga. Megszerezte...

"Az a célom, hogy folyamatosan előrébb lépjek, és a Citroën C-Elysée-vel, amely az idei bajnokautó, úgy érzem, minden összeállt a sikerhez. Sebastien Loeb egy nagy bajnok, a csapatát pedig már a GT és prototípus versenyekről is ismerem; tökéletesen tükrözi Sebastien mentalitását. Azért csatlakoztam a csapatához, mert a legmagasabb szinten szeretnék versenyezni. A célom a világbajnoki cím, és a Sebastien Loeb Racinggel közelebb kerülhetek ehhez" - mondta Bennani.

Bennani_autó

Az SLR jövőre két autót indít a WTCC-ben, az egyiket Bennaninak, a másikat pedig minden valószínűség szerint a kínai Ma Qing Huának, aki idén öt hétvégén szerepelt, és futamot is nyert Moszkvában. A csapat részéről maga Sebastien Loeb méltatta a marokkóit.

"Ismerem őt, idén pedig a pályán is találkoztunk, és tudom, hogy mennyire versenyképes. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és fontos tanácsokkal láthatja el a csapatot. Az elmúlt három évben már bizonyítottunk, a szerelőink egy része a WTCC-ben is dolgozott, úgyhogy jól akarunk szerepelni. Mehdi Marokkó utazó nagykövete, és a Sebastien Loeb Racing segíthet neki növelni az ismertségét nemzetközi szinten. Ez a Citroën számára is fontos" - fogalmazott a kilencszeres ralivilágbajnok.

Marokkó valóban fontos piac a francia márka számára, így marketingszempontból racionális döntés született. A sajtóanyag szerint csapat másik pilótájának bejelentésére is hamarosan sor kerül.

Érdekes kérdés, hogy ezután vajon mi lesz a Proteamnél lévő Honda Civic-kel? Találnak másik versenyzőt? Visszakerül a JAS-hoz, és kiadják másnak? Esetleg náluk marad, és egy harmadik gyári autó lesz belőle? Reméljük, hamarosan ez is kiderül.

Hozzászólások