WTCR - Megvan Tom Coronel helye is a WTCR-ben!!!
Megvan Tom Coronel helye is a WTCR-ben!!!
Fotó: tomcoronel.nl

Megvan Tom Coronel helye is a WTCR-ben!!!

LantiLanti
2018/02/20 17:17

Ezzzz azzzz!!! 2018-ban sem kell nélkülöznünk Tom Coronel páratlan személyiségét, a holland versenyző ugyanis ma hivatalosan is bejelentette, hogy idén a Boutsen-Ginion Racing pilótája lesz az új WTCR Túraautó Világkupában.

Coronel ezzel egy új márkát is megismer majd, hiszen a SEAT, a BMW és a Chevrolet után ezúttal egy Honda Civic-et vezetjet, csapattársa pedig az a Tiago Monteiro lesz, aki továbbra is élvezi a japán márka gyári támogatását.

Valójában azonban sem a csapat, sem a Civic nem lesz számára teljesen ismeretlen, 2017-ben ugyanis pontosan ezzel a párosítással indult a TCR Benelux sorozatban, illetve egy hétvégén a TCR International-ba is belekóstolt.

"Az első pillanattól kezdve mindent megtettem azért, hogy része legyek ennek a bajnokságnak, és nagyon örülök, hogy végül sikerült. Sokan tudják, hogy már két éve erre a fejleményre vártam. Az FIA WTCR méltó utódja lesz a WTCC-nek, amely bajnokságban az első pillanattól kezdve jelen voltam. De ha őszinte vagyok, sportszakmai szempontból néha csak azért, hogy egyel többen legyünk. Most viszont egy új kihívás előtt állunk, hiszen mindenki azonos lehetőségekkel indul" - mondta Coronel.

Coronel_Honda_WTCR_Front

A holland versenyző hozzátette, úgy érzi, a Honda versenyképes lesz a WTCR-ben, és elképzelhetőnek tartja, hogy egész túraautós pályafutása legjobb évkezdése vár rá.

"Az elmúlt tíz évben nem volt olyan jó csomag a kezemben, mint a mostani. Végre merek jósolni; szerintem több kupát viszek majd haza, mint az az elmúlt öt évben együttvéve."

A Boutsen-Ginion Racing a Honda Benelux támogatását is élvezi, melynek keretében Coronel arcával is népszerűsíthetik a márkát Hollandiában és Belgiumban. Lesz például bemutató autó, amelyet egy az egyben a holland versenygépének színeit viseli. Mivel a támogatói kör nagyjából változatlan, a Honda festése is erősen hasonlít majd a tavalyi Chevrolet-re.

"Jó hír még, hogy a Civic-jeink már készen vannak, úgyhogy időben elkezdhetjük a felkészülést. A hivatalos tesztet március végén tartják, addigra kell mindennek készen állnia. Magabiztos vagyok, és már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Tiago Monteiróval, aki rengeteg hasznos tapasztalatot hoz majd magával" - zárta Coronel.

Coronel szokásához híven egy videóval is készült a bejelentésre.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Frédéric Vervisch
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Nathanael Berthon
 Audi RS3 LMS WRT Jean-Karl Vernay
 Audi RS3 LMS WRT Gordon Shedden
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tom Coronel
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Yvan Muller
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Thed Björk
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
Hozzászólások