WTCR - Megvan az első hivatalosan bejelentett WTCR-pilóta
Megvan az első hivatalosan bejelentett WTCR-pilóta
Fotó: Comtoyou Racing

Megvan az első hivatalosan bejelentett WTCR-pilóta

LantiLanti
2018/01/18 07:44

Sokat kellett rá várni, de január 17-én megtörtént az első hivatalos bejelentés: Denis Dupont a belga szövetség támogatásával rajthoz állhat a 2018-as FIA Túraautó Világkupa szezonban.

A 25 éves belga versenyző a Comtoyou Racing színeiben versenyez majd egy Audi RS3 LMS-el, amivel tehát a belga alakulat részvétele is hivatalossá vált a WTCR-ben. A bejelentésre Brüsszelben került sor, az RACB National Team évnyitó rendezvényén.

Belgiumban nagy hagyománya van annak, hogy a nemzeti autósport szövetség intenzíven támogat egy-egy kiemelt tehetséget, korábban a Hyundai jelenlegi WRC pilótája, Thierry Neuville és a McLaren F1-es versenyzője, Stoffel Vandoorne is tagja volt ennek a programnak.

Dupont a gokartból kinőve először az európai NASCAR sorozatban indult, ahol ötödik lett, majd 2016-ban a WRT színeiben benevezett a Benelux TCR bajnokságba. Az első év egy dobogót és egy összetett harmadik helyet hozott neki, aminek köszönhetően 2017-re belekerült a RACB National Teambe, azaz a belga szövetség által támogatott pilóták körébe. Tavaly a WRT-vel ismét nekifutott a TCR Beneluxnak, és végül két győzelemmel valamint hat dobogós helyezéssel az ötödik helyen zárt (mindkét évben SEAT Leónnal versenyzett).

Tavaly a TCR Internationalban is bemutatkozhatott, a Comtoyou színeiben meggyőző teljesítményt nyújtott, Dubaiban hatodik lett az időmérőn a SEAT-tal, a versenyeken viszont csak egy kiesés és egy 17. hely jött össze.

(Nyilatkozatok hamarosan)

Hozzászólások