WTCR - Megvan a döntés napja?

Megvan a döntés napja?

LantiLanti
2013/06/16 20:22

Az Autosport magazin értesülése szerint jövő hét kedden születhet meg a végleges döntés a 2014-es szabályokról, június 18-án ugyanis ismét összeül a bajnokság vezetősége és az érdeklődő gyártók képviselői.

Marcello Lotti, a WTCC első embere 'értelmes kompromisszumokra' is hajlandó, ha nem jön össze elég új autó a teljes átálláshoz, az új technikai szabályok elhalasztását viszont nem sorolta ezek közé.

"Az első számú célunk, hogy a teljes mezőny új autókból álljon - ezen dolgozunk most. Június 18-án ülünk össze, hogy megtárgyaljuk a 2014-es sportszabályokat. Együtt fogjuk meghozni a döntést, és fontos, hogy június közepéig megszülessen a határozat, mert ez így tisztességes mindenki felé" - idézi Lottit az Autosport.

"Elképzelhető, hogy lesz olyan gyártó, amely homologizáltat egy új autót, de nem lesz kész az első versenyre. Ezért tudnunk kell, hogy szükség van-e mindkét szabályrendszer megtartására, vagy sem. Ha igen, akkor lehetséges, hogy az első hetekben a jelenlegi autók egy 'kit'-tel futhatnak majd, amivel elérik a 2014-es teljesítményt."

"Az nem járható út, hogy elkezdjük a szezont egy új autóval, mert júliusra többet is ígértek. Megfelelő mezőnynek kell összejönnie áprilisig"

Ebben az utóbbi mondatban talán mégis benne van annak a lehetősége, amit a jelenlegi mezőnyben a legtöbben kívánatosnak tartanának, azaz az új szabályok "visszanapolása" 2015-re. Abban az esetben a gyártóknak másfél évük lenne elkészülni az új autókkal, amely ideális időnek számít.

Az Autosport egyébként úgy értesült, hogy a Honda már elkészítette a 2014-es Civic kis méretű modelljét, amelyet a szélcsatornában használnak, az autó tényleges gyártását viszont még nem kezdték el.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások