WTCR - Mégsem biztos a SEAT
Mégsem biztos a SEAT

Mégsem biztos a SEAT

LantiLanti
2013/04/23 17:26

Basseng_Mar_SEAT

Bár Marcello Lotti a Motorsport-Total-nak úgy nyilatkozott, hogy a Honda és a Lada mellett a SEAT is kész új autót építeni a 2014-es szabályok szerint, Jaime Puig, a spanyol márka sportrészlegének vezetője a TouringCarTimes-nak azt mondta, még nem született meg a végleges döntés. A SEAT a WTCC indulása, azaz 2005 óta folyamatosan jelen van a mezőnyben, 2009-ben azonban gyári szinten kivonultak, és azóta kizárólag privát csapatoknak nyújtanak technikai támogatást.

A jelenleg futó második generációs León különösen a dízel motoros időszakban volt sikeres, és két egyéni világbajnoki cím mellett 39 győzelmet szerzett a spanyoloknak, a legutolsót éppen néhány hete Marrakeshben, Pepe Oriolának köszönhetően. Az autót jelenleg már az ORECA által fejlesztett 1.6 turbós benzines blokk hajtja.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt nyolc év során minden szezonban volt legalább egy futamgyőzelmünk" - mondta a TCT-nek Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője.

Bár egyre többet pletykálnak arról, hogy Spanyolországban már építik az új generációs León S2000-es változatát, valójában az anyagi gondokkal küszködő gyártó még nem hozta meg a végleges döntést a maradásról.

"Örülünk annak, hogy több gyártó is érkezhet, a SEAT azonban még nem döntött. Valóban részt veszünk a szabályok kialakításában, hiszen a partnereink révén mi is a bajnoksághoz tartozunk. Előbb látnunk kell, hogyan alakulnak a dolgok, aztán majd eldöntjük, hogy megy-e vagy sem" - tette hozzá Puig.

A pletykák egyébként úgy tartják, hogy a SEAT marad, de nem lesz gyári csapat, hanem továbbra is privát alakulatokat szeretnének támogatni.

Fotó: WTCC Media

 

Hozzászólások