WTCR - Megneveztek két gyári támogatott Honda-pilótát
Megneveztek két gyári támogatott Honda-pilótát
Fotó: JAS Motorsport

Megneveztek két gyári támogatott Honda-pilótát

LantiLanti
2018/02/09 12:56

A Honda ma hivatalosan bejelentette két gyári támogatott pilótáját, Tiago Monteiro és Esteban Guerrieri is a japán márka hátterével indul idén az új FIA Túraautó Világkupában.

Ahogy arról a TC Blog korábban beszámolt, a Honda eltérő koncepciót alkalmaz a WTCR-ben, mint például a Hyundai, hiszen két különböző privát alakulathoz tették be támogatott  versenyzőjüket. Monteiro a Boutsen-Ginion Racingnél, míg Guerrieri a Münnich Motorsportnál indul.

Információink szerint az argentin pilóta helyzete azt követően vált biztossá, hogy Michelisz Norbi a Hyundaihoz igazolt, a portugálnál pedig csak az volt az egyetlen kérdés, hogy sikerül-e felépülnie a tavalyi tesztbalesetben szerzett sérüléseiből. Monteiro már versenyzett új csapatával, sőt, nyert is velük a TCR Benelux sorozatban.

"Örülök, hogy a Honda Racing család tagja maradhatok még egy évig. 2012-ben dolgoztam velük először, és úgy érzem azóta folyamatosan egyre erősebbé váltunk, tavaly pedig a balesetem előtt jó esélyem volt a világbajnoki cím megszerzésére. Az elmúlt hat hónap kegyetlenül nehéz volt, de hála a csodálatos támogatásnak, jó úton haladok a visszatérés felé. A Boutsen-Ginion egy erős csapat, már nyertem velük a TCR-ben, úgyhogy alig várom, hogy vezethessem az autót" - mondta Monteiro.

Guerrieri tavaly pont a portugál balesete következtében kapott lehetőséget a Hondánál, és sikerült jó benyomást tenni a japánokra, így amikor Michelisz Norbi a távozás mellett döntött, ő léphetett a helyére.

"Úgy érzem, a tavalyi év egy igazi áttörés volt számomra a túraautózás világában, és nagyon örülök, hogy 2018-ban is egy Honda Civic-kel versenyezhetek. A TCR a leggyorsabban fejlődő túraautós kategória, ezért boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a programnak. A WTCC-ben volt pár nagy meccsem az All-Inkl.com csapattal, és nyilvánvaló volt számomra, hogy jól bánnak az autókkal, úgyhogy optimistán tekintek a bajnoki harc elé" - fogalmazott Guerrieri.

A versenyhelyszíneken az új Honda Civic-et fejlesztő JAS Motorsport biztosít majd műszaki és alkatrész támogatást a két istálló számára.

"Mindkét csapattal jó kapcsolatot ápolunk, akárcsak a Hondával, akikkel 1998-be kezdtünk el együtt dolgozni. Tavaly október óta több mint 3000 km-t teszteltünk az új Civic-kel, bemutatkozásként részt vett egy 24 órás versenyen, és minden területen fejlődést mutatott az előző verzióhoz képest, ami összesen 12 bajnoki címet hozott 2017-ben" - tette hozzá Alessandro Mariani, a JAS Motorsport ügyvezetője.

A két hondás csapatnál összesen három kiadó hely van még. A pletykák szerint Guerrier egyik csapattárs az All-Inkl.com tulajdonosa, René Münnich lehet, mi magyarok pedig abban reménykedünk, hogy a JAS Motorsportnál az utóbbi időben sokat tesztelő Tassi Attilának is juthat egy ülés.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing ???
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing ???
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
Hozzászólások