WTCR - Mégis elkészülhet Muller autója
Mégis elkészülhet Muller autója

Mégis elkészülhet Muller autója

LantiLanti
2014/04/16 10:40

Muller_marr_citroen

Az első ijedelem után úgy tűnik, Yvan Muller mégsem kényszerül kihagyni hazai versenyét, a Citroen Racing ugyanis időben elkészülhet a négyszeres világbajnok Marrakeshben megsérült C-Elysée-jével.

A francia pilóta a második futam rajtjánál telibe kapta a keresztbe forgatott Tom Coronel Chevrolet-ját, ami komoly károkat okozott a Citroenben, ám szerencsére nem megoldhatatlan a helyzet.

„Elég látványosak a károk, de a kasztni nem sérült, így időben rendbe tudjuk hozni az autót. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Yvan gépét hibátlanul összerakjuk, és egyenlő esélyekkel indulhasson. Persze nem hanyagoljuk el Pechito és Seb autóját sem, hiszen a tesztek ellenére még mindig jobbára ismerkedünk a technikával” - mondta Xavier Mestelan, a Citroën Racing műszaki igazgatója.

A francia márka több alkalommal is tesztelt a Paul Ricardon, ráadásul ez lesz a hazai versenyük, úgyhogy óriási érvágás lett volna elveszíteni Mullert.

Egyelőre tehát úgy tűnik, egyedül szegény Tom Coronel marad partvonalon kívül, mivel n rendelkezik tartalék kasztnival. A holland, reményei szerint, a Hungaroringen már visszatérhet.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások