WTCR - MEGÉRKEZETT - itt az új Civic!!!
MEGÉRKEZETT - itt az új Civic!!!

MEGÉRKEZETT - itt az új Civic!!!

LantiLanti
2014/02/07 13:00

Honda_14_elolrol

Tartotta magát korábbi ígéretéhez a Honda, és nem sokkal a második barcelonai teszt kezdete előtt ma nyilvánosságra hozta az első fotókat a 2014-es Civic-ről. A korábban bemutatott számítógépes tanulmánymodell után végre élőben is láthatjuk Norbi, Tarquini, Monteiro és Bennani 2014-es autóját.

A Honda által közzétett két fénykép a január végi Motorland Aragonon tartott négynapos teszt első napján készült. Elég egy pillantás, hogy maximálisan egyetértsünk Tiago Monteiro korábbi szavaival: a Civic élőben még dögösebb mint a korábbi grafikán.

FONTOS: a képekre kattintva megnézhetitek az autót kinagyítva!

A csapat láthatóan ügyelt arra, hogy kizárólag olyan fotók kerüljenek nyilvánosságra, amelyekből a riválisok nem profitálhatnak sokat, ám így is szemet gyönyörködtető látvány az új autó. Első ránézésre a szélesítések és a nagy hátsó szárny kifejezetten jót tett a rosszakarói által "szappantartónak" csúfolt Civic-nek.

Honda_13_14_elol

A lökhárítón található fékhűtő légbeömlők hosszabbak és keskenyebbek lettek, a gépháztető közepén található rostélyos kivágás pedig a Citroën megoldásához hasonlóan a két kerékjárati ív fölé került. Valószínűleg ennél több érdekes aerodinamikai csemege is van az autó elején, amit azonban még elfed az álcafestés.

Hátulnézetből a kerékjárati íveken látható kivágások jelentik a leglátványosabb változást, bár a fénykép itt is ügyesen rejti el a fontos részleteket. Mindez jó jel, ami azt mutatja, a Honda úgy érzi, van mit titkolni.

Honda_13_14_hatul

A japán márka egyébként ma tartotta szokásos éves motorsportos sajtókonferenciáját Tokióban, ahol a Honda Motor elnök-vezérigazgatója ki is tűzte a 2014-es évre meghatározott célokat.

"Tavaly az első teljes WTCC-s évünkben négy futamgyőzelmet szereztünk, és elhódítottuk a gyártók világbajnoki címét. Idén duplázni szeretnénk, nyerni akarunk az egyéni és a konstruktőri versenyben is, ebben pedig összesen négy autó, két gyári és két privát lesz segítségünkre" - fogalmazott Takanobu Ito.

Honda_14_hatulrol

A gyári csapat főtámogatója továbbra is a Castrol lesz, és változatlan maradt a pilótafelállás: idén újra Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro vezeti a JAS által felkészített Hondákat. A Zengő Motorsport ismét egy autóval vág neki a szezonnak, a MOL által szponzorált csapat autójában Michelisz Norbi ül majd. A negyedik Civic-et az olasz Proteam Racing készíti fel a marokkói Mehdi Bennaninak.

Bár a pontos kezdési időpont nem ismert, az biztos, hogy a Honda jövő héten teljesíti második intenzív tesztjét Barcelonában.

A WTCC mellett a Honda egyéb rangos nemzetközi sorozatokban is jelen lesz 2014-ben. Címvédőként vágnak neki a MotoGP szezonnak, ott lesznek a Superbike VB-n, miközben a WTCC-t is megjárt Takuya Izawa a GP2-ben szerepel majd. Nem nehéz kitalálni, a japán pilóta már a Honda 2015-ös forma-1-es visszatérésére készül. A japán márka motorszállítóként továbbra is jelen lesz az Indycar sorozatban is.

Egy kis ráközelítés:

Honda_14_elolrol_nagyitva_645

Honda_14_hatulrol_nagyitva_645

Fotó: Honda, WTCC Media

Hozzászólások