WTCR - Megbüntették a Volvót
Megbüntették a Volvót

Megbüntették a Volvót

LantiLanti
2013/11/02 09:42

Bjork_volvo_sanghaj_boxutca

Hiába nyújtott meggyőző teljesítményt a szabadedzéseken és az időmérőn is a garázsból két év után előrántott Volvo C30, és hiába hozta ki Thed Björk a maximumot a jelenlegi helyzetből, egy figyelmetlenség miatt öt helyes rajtbüntetést szabtak ki rájuk a felügyelők.

Mivel a Volvo C30 nem rendelkezik nemzetközi homologizációval, Björk hiába lett hetedik a Q1-ben, nem indulhatott az időmérő második szakaszában. A svédek számára tehát a 12. hely volt a maximum, amit sikerült is megszerezni.

Az időmérőt követő technikai ellenőrzésen azonban kiderült, valamit elszámolhattak a Polestar csapatnál, mert a C30 könnyebb volt az előírt 1174 kilónál.

Azok az autók ugyanis, amelyekre nem kerül fedélzeti kamera, +4 kilót kötelesek cipelni, hogy ne kerüljenek előnybe a bekamerázott riválisokkal szemben. A Polestar azonban ezt elmulasztotta, és a Volvo csak 1171 kilót nyomott, azaz 3 kilóval maradt el az előírt tömegtől.

A szabályok értelmében ez öt helyes visszasorolás jelent minkét versenyre, azaz Björk holnap az első és a második futamon is a 17. helyről indul majd.

Nagy kár érte, hiszen a 12. pozícióból a top10 is elérhetőnek tűnt. Bár a fenn említett okból kifolyólag a Volvo a pontszerzésre sem jogosult Sanghajban.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások