WTCR - Még visszatérhetnek a Fordok
Még visszatérhetnek a Fordok

Még visszatérhetnek a Fordok

LantiLanti
2013/09/06 21:09

Holland_ford

Elérkezett az amerikai WTCC hétvége, és a Rotek Racing nem szerepel a nevezési listán. Pedig a Robb Hollandhez köthető amerikai központú, de Európában is aktív csapat idén tavasszal azzal a szándékkal vásárolta meg az Arena Motorsporttól az S2000-es Ford Focuszokat, hogy rajthoz álljon velük Sonomában.

Időközben viszont az FIA bejelentette, hogy 2014-ben bevezeti az új technikai szabályokat a Túraautó Világbajnokságon, ami kérdésessé tette, hogy lehet-e hosszabb távú jövője a Fordoknak a WTCC-ben. A kezdetben igen intenzív tesztprogram leállt, Holland pedig inkább a BTCC irányába kezdett érdeklődni.

"Nagyon csalódottak vagyunk, nem lehetünk ott a hazai versenyünkön, Sonomában. Különösen mivel rengeteg amerikai és Ford rajongó vette fel velünk a kapcsolatot, és biztattak bennünket, mióta bejelentettük a programot" - mondta a TouringCarTimes-nak Holland, a Rotek Racing versenyzője és társtulajdonosa.

"Az első tesztek során csak annyit tettünk, hogy felszereltük az autóra az Arena Motorsport által korábban elkészített fejlesztéseket, valamint a Mountune legújabb Ford Ecoboost motorcsomagját, de azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy a Focus versenyképesebb lehetne idén, mint tavaly volt."

"Jelenleg is vizsgáljuk, hogy a 2014-es új technikai szabályok bevezetése milyen mértékben lehet hatással az eredeti terveinkre, és amíg ezt nem látjuk tisztán, nem fogunk dönteni a jövő évi programról."

A jó hír viszont, hogy a kezdeti lefagyás után a csapat kezd újra életre kelni, és elképzelhető, hogy mégis beneveznek egy-két idei versenyre a Fordokkal.

"A tesztprogram valóban leállt, de azóta elkezdtünk újra dolgozni a 2013-as programon. Jelen pillanatban nem kizárt, hogy a hátra lévő versenyek némelyikén rajthoz állunk a Focusszal. Nagyon bízom benne, hogy sikerül" - zárta Holland.

Az új autók mellett jövőre még a jelenlegi technikákkal is lehet majd nevezni a WTCC-be, amelyeknek valószínűleg egy külön kategóriát alakítanak ki. Egy-két ázsiai futammal a Rotek tesztelhetné, hogy érdemes-e jövőre harcba szállni a SEAT-ok, Chevrolet-k, és a régi Hondák valamint Ladák ellen.

Fotó: Rotek Racing

Írta: Lanti

Hozzászólások