WTCR - Még nincs döntés Ficza Feri ügyében
Még nincs döntés Ficza Feri ügyében
Fotó: Zengő Junior Team

Még nincs döntés Ficza Feri ügyében

LantiLanti
2014/09/23 11:42

Holnap lesz egy hete, hogy a Zengő Junior Team képviselői Spanyolországba utaztak, ahol egy meghallgatáson vettek részt a spai második verseny utolsó kanyarjában történ baleset és az azt követő büntetés kapcsán.

Mint ismeretes, a belgiumi futamon végig a norvég Stian Paulsen vezetett, ám az utolsó percekben Ficza Feri már folyamatosan a sarkát taposta. A záró kör utolsó kanyarjában aztán mind a ketten rendkívül rövidet fékeztek, Feri pedig egy picit meglökte ellenfelét. A felügyelők értelmezése szerint ez a pöckölés vezetett ahhoz, hogy a norvég nem tudott rendesen kigyorsítani a célegyenesre, és Feri így lehajrázta az utolsó métereken.

A testület salamoni döntést hozott, és Ferire egy egyetlen másodperces büntetést szabott ki, ami gyakorlatilag visszacserélte a két pilóta pozícióját, azaz Paulsen nyert és Ficza lett a második. A Zengő Junior Team azonban nem értett egyet a határozattal, és fellebbezést nyújtott be. A csapat tájékoztatása szerint a szeptember 17-ei meghallgatásra Feri mellett Zengő Zoli és a csapat egyik mérnöke is elutazott.

Ám egyelőre üres kézzel tértek haza, a beszámoló szerint ugyanis nem született döntés az ülésen. A Zengő Junior Team abban bízik, hogy még a következő, monzai hétvége előtt pont kerül az ügy végére, hiszen fontos, hogy Feri a helyzet pontos ismeretében versenyezhessen. Ha helyt adnak a zengős fellebbezésnek, úgy Feri és Paulsen ugyanúgy 44-44 ponttal állhat az első két helyen, míg ha fenntartják a büntetést, akkor a norvég négypontos előnyre tehet szert. Feltételezve, hogy egy esetleges elutasítás után nem súlyosbítanak a büntin.

Zengo_Junior_teszt_monza

A csapat egyébként múlt hét pénteken Monzában járt, ahol egy teljes napon keresztül készült a bajnokság utolsó előtti fordulójára. Délelőtt száraz körülmények között tudott menni a Ficza Feri - Tóth Norbi páros, és ez az időszak rengeteg hasznos tapasztalatot hozott. Délután aztán leszakadt az ég, de a két junior a csuromvizes pályán is folytatta a körözgetést, hiszen ki tudja, talán esős hétvége vár rájuk Monzában.

A két magyar alakulat (a B3 Racing és a Zengő Junior Team) mostanság indul útnak Olaszország felé, ahol pénteken két félórás szabadedzéssel már kezdetét is veszi a program.

A Honda hungaroringi tesztjén összefutottam Wéber Gabival, aki éppen a felszerelését pakolta be a B3 kamionba, és természetesen felsétált a paddockba, hogy találkozzon a korábbi WTCC-s ellenfelekkel, Tiago Monteiroval és Gabriele Tarquinivel.

Szóba került a SEAT kupa is, és Gabi elmondta, az autó most már teljesen rendben van, így minden adott a jó szerepléshez (főleg, ha nem lökik ki). Egyedül a rajtolási technikán kell változtatni, mivel az új León rajtelektronikája kicsit szokatlanul működik, de nem megoldhatatlan a szitu. Monza Gabi egyik kedvenc pályája, olyan helyszín, ahol már versenyzett korábban (Spa-val ellentétben), és a B3 pilótája rendkívül motiváltan utazik Olaszországba, mert szeretné megmutatni, mire lehetett volna képes idén, ha a sorozatos műszaki hibák nem teszik tönkre a bajnokság első felét.

A SEAT León Európa-kupa hétvégéi futamait a SEAT hivatalos Youtube oldalán élőben közvetítik, de a linket a WTCC Blogon is megtaláljátok majd.

Hozzászólások