WTCR - Matton: kivizsgáljuk az esetet
Matton: kivizsgáljuk az esetet

Matton: kivizsgáljuk az esetet

LantiLanti
2014/04/19 21:48

Matton_arc_pr

Yves Matton, a Citroen Racing igazgatója átfogó vizsgálatot ígért a csapat üzemanyag-megszakító rendszerének meghibásodása kapcsán, amely a márka két pilótáját, Sebastien Loeböt és José Maria Lopezt is megfosztotta a paul ricardi időmérőn futott köreitől.

A versenyt követő technikai ellenőrzésen derült ki, hogy a francia és az argentin pilóta autójában nem működi az a szelep, amelynek feladata megakadályozni, hogy balesetkor tovább áramoljon az üzemanyag a motorba. Yvan Muller Citroenjében érdekes módon rendben működött ez az alkatrész.

"Azért jelent különösen nagy csalódást számunkra ez az eset, mert a szabálytalanság semmiféle teljesítménynövekedést nem okoz az autókban, ráadásul egy külső cég gyártja ezeket az alkatrészeket. Teszteltük őket Marrakeshben valamint a hétvége előtt itt is, és mindegyik autón működött, most pedig háromból kettő nem jó. Egyelőre nem tudjuk az okokat, de el kell fogadnunk a döntést" - mondta Matton a TouringCarTimes-nak.

A francia csapat első embere szerint ez a probléma bármelyik más csapatnál is előállhatott volna, amely ugyanezt a rendszert használja, de elismerte, hogy Citroen helyzete valamivel nehezebb, mivel egy másik szakágból érkeztek.

"Nem tudom pontosan, kik használják még ezt a rendszert, de bárki mással is előfordulhatott volna."

"A következő feladatunk, hogy kicseréljük a hibás alkatrészeket, és megpróbáljuk megérteni, mi törtét. A jövőre való tekintettel pedig meg kell vizsgálnunk, hogy szükséges-e gyártót váltanunk, ha nem tudunk 100%-ig megbízni ebben a márkában, mivel nem csak egy cég foglalkozik ilyen szelepek készítésével."

"Számunkra ez egy új technológia, mivel a raliban nem kellett ilyet használni. Ez a rendszer kifejezetten a túraautókra jellemző" - zárta Matton.

A büntetés miatt Loeb és Lopez mindkét futamon a mezőny végéről indul majd.

Fotó: Citroen Racing

[ad#2]

Hozzászólások