WTCR - Második helyért cigistop

Második helyért cigistop

LantiLanti
2012/06/04 12:27

A túraautó-világbajnokság történetének legfiatalabbjaként állhatott dobogóra hétvégén Pepe Oriola. A SUNRED spanyol pilótája alig egy hónappal 18. születésnapja előtt (július 9-én éri el a nagykorúságot) szerezte meg élete legjobb eredményét azzal, hogy a portimaói második futamon a második helyen ért célba.

Édesapja – aki köztudottan nagy rajongója a zamatos magyar pálinkának – könnyes szemekkel nézte végig csemetéje sikerét. Az öreg Oriola – vagy, ahogy a WTCC paddockjában hívják „Pepe Papa” – szinte minden versenyre elkíséri fiacskáját. Ezúttal pedig nem is akármilyen ajándékkal viszonozta annak eredményességét: megígérte neki, hogy a dobogós helyért cserébe leszokik a dohányzásról.

A rendkívüli tehetségnek számító versenyző eleinte még nem készült különösebb ünneplésre; a leintés után nem sokkal azt mondta az újságíróknak, nem partyzik, mert másnap vizsgáznia kell. Hiába, a suliban nincs tréfa, a „vakáció” felirat pedig még messze nem került fel a táblákra. A közösségi oldalak tanúsága szerint azonban mire Oriola Barcelonába ért, megjött a kedve, és bulival ülte meg a remek eredményt. Talán közrejátszhatott a dologban, hogy az életet valóságos szedőkanállal habzsoló Tom Coronel ült mellette a repülőn. S állítólag végül mulatni is együtt indultak. :)

Hozzászólások