WTCR - Mariani: sok ötletünk van még
Mariani: sok ötletünk van még

Mariani: sok ötletünk van még

LantiLanti
2014/04/23 16:58

Monteiro_pr_vezet

A Honda némi fejlődést ért el Franciaországban az idénynyitó marrakeshi hétvégéhez képest, amit jól mutat, hogy mindkét futamon sikerült felállniuk a dobogóra, és mindkét verseny során vezettek is egy ideig.

Az első futamon Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi is lerajtolta Yvan Mullert, a olasz pedig végül harmadikként ért célba. A második versenyen Tiago Monteiro már több mint öt másodperces előnnyel vezetett, ám a legrosszabb pillanatban beküldték a biztonsági autót. Pedig a JAS csapatfőnöke szerint a győzelem is benne volt a pakliban.

"A második futamra kiválóan eltaláltuk a beállítások, és meg is nyerhettük volna a versenyt, ám a biztonsági autó tönkretette Tiago előnyét" - mondta Alessandro Mariani.

Bár a lemaradás kétségtelenül csökkent a Citroenhez képest, továbbra is bántóan nagy a franciák előnye. Mariani szerint viszont még sok van a Hondában.

"Rengeteg ötletünk van még, ami csak arra vár, hogy leteszteljük és kipróbáljuk. Természetesen sok munka áll még előttünk, de elégedettek vagyunk, hiszen látjuk, milyen lehetőségek rejlenek még a Civic-ben."

"Egy nehéz időszakon vagyunk túl, de már sokkal jobban érezzük magunkat, mint pár nappal ezelőtt" - zárta Mariani.

Daisuke Horiuchi, a Honda motortervező főmérnöke is megszólalt a hétvégét követően, és elmondta, szerinte a két harmadik helyezés megfelel a Civic jelenlegi állapotának.

"Fontos adatokat gyűjtöttünk száraz és esős körülmények között egyaránt, és jelentős előrelépést sikerült elérnünk például a rajtoknál, ahol látványosan jó az autó vezethetősége" - mondta Horiuchi.

A másfél hét múlva esedékes hungaroringi hétvégén ráadásul a pluszsúly rendszer is életbe lép, ami tovább csökkentheti a Citroen előnyét. Előnyt jelenthet még a Honda számára, hogy a magyar pályáról nem rendelkezik jelentősen több adattal a rivális, mivel mindössze egy napot teszteltek itt tavaly augusztusban egy igen korai stádiumban lévő C-Elysée-vel. A japánok ellenben már versenyeztek itt az elmúlt szezonban.

Fotó: WTCC Media

[ad#4]

Hozzászólások