WTCR - Mariani: bíztató jelek

Mariani: bíztató jelek

LantiLanti
2012/08/30 15:46

Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro után Alessandro Mariani kapta a legtöbb kérdést a Honda szlovákiaringi tesztje alatt. A JAS Motorsport csapatfőnökét sokat fogjuk látni a következő évek során, valószínűleg ő lesz a WTCC új Eric Néve-je. Mariani szerint az első jelek nagyon biztatóak, de sok munka vár mi a csapatra, mire világbajnok autó lesz a Civicből.

"Nagyon hasznos tesztet zártunk, az autó erős. Sikerült végigvinnünk az egész tesztprogramot, mindezt műszaki hiba nélkül. Dolgoztunk a motoron, a karosszérián, illetve teljesítettünk két hosszabb menetet is. Az eredmények pedig nagyon biztatóak, különösen a nyers erő terén. Már a vallelungai teszten is tapasztaltuk, hogy milyen erős az autó, és a szlovákiaringi teszt csak alátámasztotta ezt" - mondta Mariani.

A főnök véleményét Gabriele Tarquini is osztotta, hozzátéve, hogy a korai tesztek során még nem sokat foglalkoznak a teljesítménnyel.

"A Civic egy vérbeli versenyautó, amit nagyon jó vezetni. Az eredmények már most bátorítóak, pedig még ott tartunk, hogy az autó képességének kb. 25-30%-át használjuk csak ki. De már most is látszik, hogy a teljesítmény szempontjából nagyon rendben van a kocsi. Az is nagyon tetszik, hogy a kasztni azonnal reagál a kisebb beállításbeli változtatásokra" - nyilatkozta Tarquini.

A 2009-es világbajnok szerint a Szlovákiaring jó helyszín volt a Honda tesztelésére.

"A pályának vannak gyors és technikás részei is, így ha állítunk valamit, látjuk, hogy hol gyorsul az autó. Az adatgyűjtés mellett így a 2013-as versenyekre is tudunk beállításokat keresni." - zárta Tarquini.

A suzukai versenyig még három helyszínen gurul pályára az új Civic, szeptember  5-én és 6-án Vallelungában, a hónap második felében Portimaoban,  majd közvetlenül a nagy bemutatkozás előtt Japában, is tesztel a csapat. Az olaszországi edzést azért iktatták be, mert Andrea Adamo vezetésével az olasz csapat máris elkészült néhány fejlesztéssel, ami az autó első részét illeti, és a japánok is bütyköltek valamit a motoron.

Közben Stefano Fini, a JAS Motorsport mérnöke a nemzeti homologizáció elkészítésén dolgozik, hiszen idén még ezzel fut majd a Civic. A nemzetközi papírozást csak a 2013-as, végleges változatra állítják majd ki. A homologizációs procedúrát már el is indították, és a svéd szövetségnél futtatják majd végig, akárcsak annak idején az Accorddal.

Fotó: Bernard Asset

Hozzászólások