WTCR - Maratoni teszten túl a Lada

Maratoni teszten túl a Lada

LantiLanti
2012/08/30 14:13

Hat napon keresztül nyúzta Magny-Coursban az új S2000-es Lada Grantát James Thompson. A brit pilóta és a csapat is nagyon elégedett volt az elvégzett munkával, ám az oroszoktól megszokott semmitmondó közhelyeken kívül mást nem nagyon árultak el. Thompson munkáját egy picit azért megnehezítette, hogy néha 38-40 fokos hőségben kellett mennie, ami a pilótafülkében 50-60 fokot jelent.

"Elégedett vagyok az eddig elvégzett tesztprogrammal, a csapat nagyon büszke lehet arra, hogy ilyen kevés alatt mit sikerült elérnie. Egy igen hosszú tesztprogramot zártunk le, aminek köszönhetően a vezethetőség és a teljesítmény terén is sikerült jelentősen előrelépnünk" - mondta Thompson a TouringCarTimesnak.

Ez a szűkszavúság nyilvánvalóan koncepció a Lada részéről, hiszen a Túraautó Hírblog megkeresésére JT szinte szóról szóra ugyanezt mondta el. Az oroszok továbbra is arra készülnek, hogy 2013-tól gyári csapatot indítanak a WTCC-ben, bár hivatalos bejelentés eddig nem történt. Ám Thompsonhoz hasonlóan a csapatfőnök, Viktor Sapovalov is elégedett.

"A hungaroringi és a portimaoi versenyen való részvétel során sok adatot gyűjtöttünk az autóról. Mérnökeink feldolgozták ezeket az információkat, és a nyár során jó pár új alkatrészt fejlesztettünk, amit most, Magny-Coursban próbáltunk ki. Az autó megbízhatósága terén sokat léptünk előre, a hat nap során egyáltalán nem volt műszaki gondunk. A fejlődés jelentős, de megyünk tovább az előre eltervezett tesztprogram mentén" - értékelt egy picit részletesebben Sapovalov.

A 2013-as tervekről azonban még nagyon kevés konkrétum ismert, például azt sem tudjuk, hogy hány autóval érkezne a Lada. Ami biztos, hogy ha jönnek, akkor több évre terveznek, és James Thompson lesz a csapat húzóembere.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások