WTCR - Maradna a Wiechers is

Maradna a Wiechers is

LantiLanti
2012/11/22 15:02

Bár a privát bajnoki címet nem sikerült megszerezni, mégis történetének legeredményesebb WTCC szezonját zárta a Wiechers Sport, amely Stefano D'Astének köszönhetően két futamot is megnyert idén. Az olasz a Salzburgringen még a szerencsének köszönhette a sikert, hiszen Yvan Muller és Rob Huff az utolsó kör végén esett ki előle, Tom Coronel pedig beragadt a lelassuló Huff mögé. Suzukában a második versenyen viszont már egy jó rajttal, és hibátlan teljesítménnyel önerőből érte el a dobogó tetejét.

"Az egyik szemünk sír, a másik nevet, ha 2012-re gondolunk. A bajnoki küzdelemben ugyan veszítettünk, de futamot nyertünk Ausztriában és Japában, a harmadik helyen zártunk Valenciában és Sanghajban, valamint hét futamgyőzelmet szereztük a privát bajnokságban, úgyhogy a 2012-es év a bajnoki cím nélkül is a legeredményesebb szezonunk. A Chevrolet mögött a miénk volt a második legeredményesebb csapat idén a WTCC-ben" - mondta Dominik Greiner, a Wiechers csapatmenedzsere.

Bár az anyagi környezet számukra sem éppen rózsás, a nienburgi csapat már most a jövőn munkálkodik.

"Innentől kezdve a következő évadra összpontosítunk. Már megkezdődtek a tárgyalások Stefanoval és több más pilótával is. A célunk, hogy 2013-ban ismét ott legyünk a WTCC mezőnyében, és újra eredményesen szerepeljünk. Kiemelt köszönetet szeretnék mondani a partnereinknek, a szponzoroknak és a szurkolóinknak az ide nagyszerű támogatásért" - zárta Greiner.

A Wiechers ugyan korábban már volt privát bajnok, ám idén sikerült először elérniük az abszolút futamgyőzelmet, ráadásul egyből kettőt.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások