WTCR - Már csak 10 pont

Már csak 10 pont

LantiLanti
2012/10/21 19:06

Még a második suzukai futam leintése után is változott a Yokohama kupa állása, és sajnos nem Michelisz Norbi javára. A felügyelők 30 másodperces büntetést szabtak ki Alekszej Dudukalora, aki az első versenyen szabálytalan körülmények között zárta rá az ajtót az előzni próbáló Mehdi Bennanira. Az orosz pilóta megúszta, és a privát értékelés második helyén futott be, a marokkói viszont kénytelen volt kiállni a boxba.

Dudukalo büntetése miatt Pepe Oriola és Michelisz Norbi is egy hellyel előrébb lépett a privát összetettben, a spanyol harmadik helyett második, a magyar pilóta pedig nyolcadik helyett hetedik lett. Ám míg ez Norbinak plusz egy pontot jelentett, addig Oriola hat helyett nyolcat vihetett haza, tehát egy ponttal közelebb került a listavezetőhöz.

A felügyelők további büntetéseket is kiosztottak, James Nash és Alberto Cerqui szintén 30 másodpercet kapott utólag, szabálytalan rajt miatt. A fordos a 15.-ről a 19.-re csúszott vissza, a bmw-s eredményét viszont nem befolyásolta a dolog, hiszen a 15. körben kiesett.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások