WTCR - MacDowall végre győzne Sonomában

MacDowall végre győzne Sonomában

LantiLanti
2013/08/30 20:01

MacDowall_Hun_chevrolet

Alex MacDowall-nek kellemes emlékei vannak a tavalyi Sonoma-i hétvégéről. A korábban Sears Point néven ismert aszfaltcsík akkor debütált a WTCC versenynaptárában, MacDowall pedig mindkét futamon a függetlenek értékelésének dobogóján végzett – mindkétszer Michelisz Norbi mögött, a második helyen. A 22 éves cumbriai pilóta a soron következő, kaliforniai hétvégére tavalyi produkciójának megismétlését tűzte ki célul.

A bajnokság tizenhetedik és tizennyolcadik fordulója előtt MacDowall a Yokohama-értékelésben a harmadik, míg az összetett pontverseny a tízedik helyén áll. Eltökélt szándéka, hogy a néhány versenyhétvége óta tartó ínséges időszak után visszatérjen szezon eleji formájához, amikor hétszer dobogós helyen zárta - kétszer meg is nyerte - a függetlenek értékelését, sőt az összesített dobogóra is felfért két alkalommal.

Alex tempójával eddig sem volt baj, ezt bizonyítja az Argentínában megszerzett Yokohama Trophy pole pozíció is, de a szerencsével igencsak hadilábon állt mostanában. Pechsorozata – és alkalmanként az ebből fakadó durva horpadás a Chevrolet Cruze-on – pedig megakadályozta abban, hogy kategóriája élvonalában végezzen.

A Bamboo Engineering által felkészített autónak tavaly kimondottan feküdt a Sonoma-i pálya, így MacDowall bízik benne, hogy visszatér az élbolyba, és újra a privát győzelmért valamint az abszolút dobogóért fog küzdeni.

„Remélem, az amerikai látogatásunk hasonlóan alakul, mint a tavalyi. Jó hétvégét zártunk Sonomában, a Chevy remekül működött. Most építhetünk az akkori tapasztalatokra és azok alapján előrébb léphetünk. Úgy gondolom, a dobogó is elérhető, de a Yokohama-győzelemre nagyobb szükségünk lenne, hogy a függetlenek bajnokságában felzárkózhassak az éllovasokhoz” – mondta a brit pilóta.

MacDowall elsődleges célja tehát a Yokohama-pontversenyben való hátrány lefaragása, de nem hagyja figyelmen kívül az idei évre saját maga számára kitűzött másik feladatot, élete első világbajnoki futamgyőzelmének megszerzését sem.

„Igaz, hogy a szezon végső szakaszában vagyunk, de még elég sok pontot osztanak idén és nagyon szeretném az első futamgyőzelmemet is megszerezni. Talán Sonoma a legjobb pálya az idén ránk váró helyszínek közül, kicsit a brit Knockhill és Outlon Park keverékének érzem, igazi hullámvasút. Bár Fortuna istennő idén ritkán állt a mi oldalunkra, én bízom a saját és az autóm képességeiben” – tette hozzá MacDowall.

Fotó: WTCC Media

Írta: Major Zoltán

Hozzászólások