WTCR - MacDowall tart a Szlovákiaringtől
MacDowall tart a Szlovákiaringtől

MacDowall tart a Szlovákiaringtől

LantiLanti
2013/04/22 21:02

MacDowall_Mar_race

A hétvégén a Szlovákiaringen rendezik a Túraautó Világbajnokság idei harmadik fordulóját, amelytől az eddig kiválóan szereplő Alex MaxDowall saját bevallása szerint is tart egy kicsit. A szűk és kanyargós felvidéki pálya tavaly sem kedvezett a Chevrolet-knek, a carlisle-i pilóta pedig egyébként sem sorolja a kedvenc helyszínei közé.

"Őszintén szólva a Szlovákiaring egy kicsit mumus a számomra. Tavaly nem szerepeltem valami jól itt, de ettől függetlenül pozitívan állok a hétvégéhez, és szeretnék két jó eredménnyel hazatérni. Az idei szezon sokkal jobban indult számunkra, és bízom abban, hogy eredményes hétvégénk lesz. Két top6-os eredménnyel már elégedett lennék" - mondta MacDowall.

A brit jelenleg nyolcadik az összetettben és harmadik a privát versenyzőknek kiírt Yokohama kupában. Monzában megszerezte élete első dobogós helyezését, ám ezt követően kétszer is kiesett, egyszer defekt, egyszer pedig egy baleset miatt. Szlovákiában szeretné pótolni az önhibáján kívül elveszített pontokat, bár nem lesz könnyű dolga.

"A tavalyi szlovákiai verseny nem volt könnyű, még a gyári Chevyk sem szerepeltek jól az időmérőn. Ez a helyszín nem kedvez a mi autónknak, nagyon kanyargós, és olyan, mint egy óriásira nőtt gokartpálya. Az időmérőig biztosan nem fogjuk tisztán látni, hogy hol is állunk"  - tette hozzá a brit.

Fotó: WTCC Media

 

Hozzászólások