WTCR - MacDowall BMW-s tesztje
MacDowall BMW-s tesztje

MacDowall BMW-s tesztje

LantiLanti
2013/10/24 14:20

MacDowall_Hun_arc

Érdekes képeket tett közzé az elmúlt napok során a közösségi média különböző csatornáin Alex MacDowall. A WTCC-ben szereplő Bamboo Engineering angol pilótája Brands Hatchben tesztelt, méghozzá egy szemre is tetszetős BMW túraautóval, ami azonban nem a világbajnokságra épült.

Az egyes Bömbit a West Surrey Racing gyártotta és versenyeztette idén a Brit Túraautó Bajnokságban (BTCC), a három pilóta pedig Colin Turkington, Rob Collard és Nick Foster volt. Az autó az NGTC szabályrendszer szerint épült, amelyet jelenleg kizárólag a BTCC-ben használnak.

MacDowall_btcc_BMW_test

A fotók láttán természetesen felmerült bennünk, hogy MacDowall esetleg távozni készül a WTCC-ből? Idén eddig egyértelműen alulmaradt a házi versenyben James Nash-el szemben, a korábbi fordos két futamot nyert meg, és további kétszer állt a dobogón, míg MacDowall egyelőre három dobogós helyezést tudhat magáénak.

Biztos ami biztos, megkérdeztük a carlisle-i versenyzőt, és ő szokásához híven tömören de lényegre törően válaszolt.

"Egyszerűen csak felajánlották, hogy vezessem az autót, de a célom változatlan, jövőre is a WTCC-ben szeretnék versenyezni" - mondta MacDowall a WTCC Blognak.

Mint tudjuk, a brit versenyző a japán SuperGT-re készül, ahol hátsókerekes autót kell vezetni, ez a BMW pedig történetesen szintén hátsó kerék hajtású.

A Bamboo Engineering már korábban bejelentette, hogy 2014-ben sem válta márkát, azaz jövőre az RML által átépített Chevrolet Cruze-okkal, egészen pontosan kettővel indul a világbajnokságon. James Nash idei teljesítménye jó ajánlólevél a folytatáshoz, MacDowall előtt pedig még ott a lehetőség, hogy Sanghajban és Makaón visszavágjon csapattársának.

Fotó: Alex MacDowall, WTCC Media

Hozzászólások