WTCR - MacDowall a dobogóra hajt
MacDowall a dobogóra hajt

MacDowall a dobogóra hajt

LantiLanti
2013/07/29 20:30

MacDowall_Hun_arc

A Yokohama kupában érdekelt Alex MacDowall Argentínában és az abszolút bajnokságban is szeretne dobogóra állni, a Chevrolet Cruze-zal versenyző pilóta minden eddiginél éhesebb a sikerre: eltökélt szándéka, hogy maga mögött hagyja az elmúlt két futamra jellemző pechszériáját. Emellett a Yokohama kupában is szeretne visszatérni az első helyért folyó küzdelembe.

Az Autódromo Termas de Río Hondo teljesen új helyszín a Túraautó Világbajnokság versenynaptárában, így mindenki tiszta lappal kezdi a hétvégét. MacDowall ennek megfelelően arra törekszik, hogy az első perctől kezdve hatékonyan tudjon dolgozni és a Chevy beállításai minél jobban sikerüljenek.

„Azt hiszem, feküdni fog nekünk a pálya. Szimulátoron már kipróbáltam, és több egymásba fűződő, gyors kanyart is találtam, ami a mi kezünkre játszhat. Viszonylag rövid pálya és nem is túl technikás, ami kedvezhet nekünk” – mondta MacDowall.

„A lehető legtöbb időt kell a pályán töltenünk és minél több kört megtenni, így több irányt is kipróbálhatunk az ideális beállítások megkeresésénél. Mivel a pálya mindannyiunk számára teljesen új, gyorsan rá kell hangolódnunk. Nekem ez az egyik erősségem, emiatt bizakodó vagyok.”

A 22 éves brit versenyző jelenleg a független pilóták bajnokságának harmadik helyén áll. Eddig hétszer állhatott dobogóra, két alkalommal győztesként. Az összetett értékelésben az időmérős balesetével megpecsételődött portói szereplése ellenére is tartja magát a tizedik helyen.

Az argentin forduló után már csak négy hétvége vár a mezőnyre, így a pilóták számára egyre fontosabb, hogy versenyről versenyre minél több pontot zsebeljenek be.

„A hátralévő futamok igen távol vannak egymástól. Ha Argentínában nem sikerül jól szerepelnem, akkor a későbbiekben nagyon nehéz dolgom lesz. Az előttünk álló hétvégére az első három helyezés egyikét tűztem ki célul. Dobogós helyeket kell szereznem, ha versenybe akarok maradni a Yokohama kupáért. Szeretném megszerezni azt a bizonyos első győzelmet is – ha ez összejön, tudom, hogy több is követi azt” – zárta MacDowall.

Fotó: WTCC Media

Írta: Major Zoltán

Hozzászólások