WTCR - Ma tíz éves Michelisz Norbi WTCR-es versenycsapata, a BRC Racing
Ma tíz éves Michelisz Norbi WTCR-es versenycsapata, a BRC Racing
Fotó: fiawtcr.com

Ma tíz éves Michelisz Norbi WTCR-es versenycsapata, a BRC Racing

LantiLanti
2020/08/01 15:01
10 évvel ezelőtt a mai napon alapította meg Massimiliano Fissore Cherasco-ban a BRC Racing versenycsapatot, amely azóta szoros kapcsolatot alakított ki a Hyundai Motorsporttal, és az elmúlt két szezonban megnyerte a Túraautó Világkupát. 

Az istálló az 50 éve fennálló BRC Gas Equipment cég versenyrészlegeként született meg, amely a világ 70 országában van jelen, és nyújt megoldást autók gázüzeműre történő átalakítására. 

A szép kerek évforduló alkalmával a Túraautó Világkupa honlapja összegyűjtötte a csapat 10 legemlékezetesebb pillanatát a WTCR-ben.

1: Győztes bemutatkozás: már az első VK hétvége fantasztikusan sikerül számukra, Gabriele Tarquini két futamot nyer 2018-ban Marokkóban a Hyundai i30 N TCR-el .

2: Gyorsan jön a harmadik: mi ugyan ennek kicsit kevésbé örülünk, de az olasz veterán hamar megszerzi a csapat harmadik sikerét is, pont a Hungaroringen, és pont Michelisz Norbi előtt, akinek akkor, ott nem szabad előznie. 

3: Hosszú várakozás: ezután júliusig kell várni a következő sikerre, akkor a sok ezer felvidéki és oda utazó magyar néző előtt Michelisz Norbi learatja első győzelmét a BRC-nél és a Hyundai-jal. 

4: Egy kulcsfontosságú győzelem: Suzukában Kevin Ceccont utólag megbüntetik, így Tarquini örökli meg a győzelmet, és ezzel még közelebb kerül a bajnoki címhez.

2018-tarquini-michelisz-brc.jpg

5: Egyéni bajnoki cím, csapatként: Michelisz Norbi igazi csapatjátékosként viselkedik Makaón, végig védelmezi Tarquinit, aki így megnyeri az első Túraautó Világkupát három pont előnnyel. 

6: A történelem kétszer ismétli önmagát: 2019-ben Tarquini ismét nyer Marrakesh-ben, majd újra összetöri a magyar szurkoló szívét, hiszen megint Michelisz Norbi előtt nyer a Hungaroringen.

7: Catsburg pole-ja: bár a futamot végül nem tudja megnyerni, Catsburg is megvillan a BRC-vel, és megszerzi a DHL Pole Pozíciót a Szlovákiaringen. 

8: Ahol veszélyes, ott Norbi a király: a magyar pilóta határozottan bejelentkezik a bajnoki címért, miután két ultra-veszélyes pályán arat győzelmet: egyet a Nürburgring Nordschleifén, egyet pedig Vila Realban. 

9: Alakul a bajnoki cím: újabb Norbi-győzelmek, egy Kínában, egy pedig Japánban, és egyre közelebb a magyar álom, valamint a duplázás a BRC Racing számára.

10: Szuper Sepang: Michelisz Norbi a bajnokság történetének legdrámaibb hétvégéjén lesz bajnok, a BRC Racing pedig egymást követő két évben ér fel a csúcsra az egyéniben. 

Hozzászólások