WTCR - Ma Qing Hua készül - videó
Ma Qing Hua készül - videó
Fotó: Citroen Racing

Ma Qing Hua készül - videó

LantiLanti
2014/05/23 12:44

Hetek választanak csak el bennünket attól, hogy négyre nőjön az eddig is félelmetes Citroen armada, június első hétvégéjén, Moszkvában már a kínai Ma Qing Hua is csatlakozik az Yvan Muller - Sebastien Loeb - Pechito Lopez hármashoz.

A 26 éves Ma elsősorban formaautós tapasztalatokkal rendelkezik, tesztel F1-es autót is (Hispania és Caterham), indult GP2, A1GP és SuperLeague futamokon is. Tetővel a feje fölött is ért már el eredményeket, 2011-ben megnyerte a Kínai Túraautó Bajnokság 1600-as géposztályát. A WTCC azonban más világ, különösen az új TC1-es gépekkel, így intenzív felkészülés vár a kínaira.

A Citroen számára az ázsiai piac hatalmas jelentőséggel bír, csak a C-Elysée-ből 100.000 darabot szeretnének eladni 2014-ben, így a márka számára egyáltalán nem részletkérdés Ma szereplése. Ennek megfelelően komoly felkészülési programot szabtak ki rá, amiről egy kis összefoglaló is készült. Íme:

Ma Qing Hua Moszkva mellett idén Spaban, Sanghajban, Makaón és egy egyelőre meg nem nevezett ötödik állomáson áll rajthoz a Citroennel, jövőre pedig akár állandó résztvevővé válhat a negyedik C-Elysée.

Hozzászólások