WTCR - Ma Qing Hua is tesztel Valenciában
Ma Qing Hua is tesztel Valenciában

Ma Qing Hua is tesztel Valenciában

LantiLanti
2014/03/06 14:30

Ma_citroen_loeb_genf

A Citroen nemrégiben bejelentett negyedik pilótája, Ma Qing Hua is ott lesz a március végi valenciai kollektív teszten, ahol a WTCC mezőny többi tagjával is összemérheti magát. A kínai pilóta öt futamon indul majd idén, és ha jól teljesít, jövőre akár teljes szezont is mehet a vb-n.

A Kínai Túraautó Bajnokság 1600-as géposztályának korábbi bajnoka, aki a HRT és a Caterham F1-es csapatánál is ment pénteki szabadedzéseken, az európai versenyeket felkészülésnek használná ahhoz, hogy Sanghajban és Makaón alkosson maradandót.

"A Moscow Raceway-en indul majd számomra a szezon, aztán Spa, Sanghai és Makaó következik. Az ötödik versenyről még nem döntöttünk. Elsősorban Kínában szeretnék nagyot robbantani, Sanghai és Makaó is hazai verseny lesz számomra. A megelőző európai hétvégéken megpróbálom majd összeszedni a szükséges tapasztalatot, és igyekszem megszokni az autót valamint a bajnokságot" - mondta Ma az 'fiawtcc.com' oldalnak.

A kínai pilóta több teszten is túl van már a Citroën gyári csapatával, ám a valenciai lesz számára a legfontosabb megmérettetés.

"Az elmúlt hónapokban rövidebb és hosszabb pályákon is mentem Európában, a csapat ugyanis szerette volna tesztelni a képességeimet. Néhány hét múlva Valenciában ismét autóba ülhetek. Az egy hivatalos teszt lesz, ahol tisztább képet kaphatok arról, hol állok a többiekhez képest."

Ma elsősorban formaautós bajnokságokban szerepelt, ám úgy érzi, a túraautózás még az együléses gépeknél is nagyobb kihívást jelent majd a test-test elleni csaták miatt.

Hogy mit hozhat a jövő az idei öt verseny után, az nagyban függ Ma teljesítményétől. A Citroën korábbi sajtóközleményeiből arra lehet következtetni, hogy akár négy gyári autót is indíthatnak 2015-ben, és a cég piaci stratégiái miatt egy ázsiai pilótára mindenképpen szükségük lesz.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások