WTCR - Ma ismét tesztel a Ford
Ma ismét tesztel a Ford

Ma ismét tesztel a Ford

LantiLanti
2013/06/11 10:01

Holland_ford

Keményen készül a WTCC-be való visszatérésre az Rotek Racing, az amerikai csapat ma utolsó európai tesztjét tartja a Ford Focusszalpontosabban a Fokuszokkal, mert ezúttal mindkét autót pályára küldik.

"Két autóval tesztelünk az Egyesül Királyságban, és ez lesz az utolsó gyakorlás, mielőtt a Fordokat átszállítjuk a Sonoma Racewayen található amerikai központunkba. Ott végezzük majd el az utolsó simításokat a bemutatkozás előtt" - mondta Robb Holland, a csapat egyik versenyzője, a WorldTouringCars-nak.

A Rotek tokkal-vonóval megvásárolta az autókat és az alkatrészeket az Arena Motorsportól, és a sonomai hétvégétől kezdődően csatlakoznak a WTCC mezőnyéhez. A Fordok számára a 2012-es év ugyan nagyrészt küszködéssel telt, az új fejlesztések azonban remélhetőleg megoldást jelentenek majd a problémákra.

Tavaly a futóművel voltak a legnagyobb gondok, az Arena eredeti konstrukcióját ugyanis az FIA elutasította, így a hírek szerint a harmadik futam után az utcai Fokuszból származó alkatrészeket kellett betenniük.

"Igen, voltak ilyen elemek az autóban, miután az FIA nem homologizálta az eredeti futóművet. Mellesleg hat hónappal később a Honda előállt ugyanazzal a megoldással, és nekik elfogadták..."

"Mi most egy teljesen új futóművet tettük az autó alá. Ezt még az Arena Motorsport kezdte el fejleszteni tavaly, de aztán kihúzták a dugót. Mi befejeztük a fejlesztést, és teszteltük is" - folytatta Holland

A legutóbbi snettertoni tesztre a Focus motorját gyártó Mountune cég is küldött mérnököket, és azon a téren is sikerült fejlődni.

"A Mountune kiváló motort épített az autóhoz. Szoros együttműködésben dolgoztunk a mérnökeikkel a legutóbbi teszten, és jó eredményeket értünk el a motorhangolás finomítása terén."

Bár ma még lehetetlen megmondani, hogy jövőre milyen autók alkotják majd a WTCC mezőnyét, egyelőre úgy tűnik, hogy a jelenlegi Focus-nak maximum másfél éve lehet a világbajnokságon. A hosszabb távú megoldás az lehetne, a sikerülne bevonni a Fordot, és meggyőzni őket egy új autó építéséről.

"Szeretnénk, ha sikerülne, de egyelőre semmilyen ígéretet nem kaptunk" - zárta Holland.

Az már biztos, hogy Sonomában az amerikai pilóta vezeti majd ez egyik Focuszt, a másik versenyző nevét pedig hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Fotó: WTCC Media, Rotek Racing

Hozzászólások