WTCR - Lotti teljes átállást akar
Lotti teljes átállást akar

Lotti teljes átállást akar

LantiLanti
2013/05/22 13:13

Lotti_Aut_itw

Ha egy mód van rá, Marcello Lotti elkerülné a korábban emlegetett átmeneti szezont, és már jövőre teljes átállást szeretne a 2014-es szabályrendszer szerint épített autókra. A WTCC promótere tavaly decemberben még arról beszélt, hogy jövőre együtt mehetnek a jelenlegi és az új autók, ám azóta változott a helyzet.

Lotti szerint, ha összejönne 16 új technika, akkor már jövőre megvalósulhat a teljes átállás. A döntés a következő hetekben születhet meg.

"Június közepén tartunk egy tárgyalást, amikor eldöntjük, hogy csak az új autók mehetnek jövőre, vagy átmeneti szezon lesz az új és a régi technikák kombinált mezőnyével" - mondta Lotti a TouringCarTimes-nak.

"A személyes véleményem szerint a mezőny minimális létszáma 16 autó. Valószínűleg lesznek olyan gyártók, akik nem készülnek el a kezdésre, úgyhogy 18-19 autóval fejezhetnénk be a szezont. Az új szabályok első évében ez nagyszerű lenne."

SEAT_tanulmany_3

Jelenleg két gyártó kötelezte el magát 2014-re, a Honda és a Lada. A SEAT Salzburgban bemutatta az új León Cup Racert, amely az új WTCC szabályok figyelembevételével készült, a végső döntés azonban még nem született meg. Akárcsak a Citroennél, akik lassan egy éve beszélnek a WTCC-ről és Sebastien Loeb érkezéséről.

Rajtuk kívül a Renault, a Subaru és a KIA is jelen volt a szabályok megalkotásakor, ám tőlük még semmilyen hivatalos információ nem szivárgott ki.

Ha megvalósul a teljes átállás, a jelenlegi 1.6 turbós S2000-es autók egy copy-paste mozdulattal átkerülnének a Túraautó Európa-bajnokságba.

"Szerintem ez lenne a legjobb döntés. Jelenleg azt tervezzük, hogy ha az új autók átveszik a terepet a WTCC-ben, akkor a J függelék 2011 szerint épült technikák mennének az ETCC-ben" - zárta Lotti.

Mindez jól hangzik, de vajon mennyire drágítaná meg az Európa-bajnokságot egy ilyen váltás...

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások