WTCR - Lopezt meglepte az autó
Lopezt meglepte az autó

Lopezt meglepte az autó

LantiLanti
2013/08/03 14:05

Lopez_arg_bmw_2

A termasi hétvége egyetlen hazai versenyzője, José María Lopez elégedetten szállt ki autójából, a Wiechers BMW-ből a pénteki teszt végén, hiszen sokáig a top3 környékén tanyázott, és végül második legjobb BMW-sként 11. lett Tom Coronel mögött.

Azt azonban a háromszoros argentin túraautó bajnok is elismerte, hogy picit mást kapott a WTCC-s technikától, mint amire előzetesen számított.

"Jó érzés volt az autóban ülni, de hamar rájöttem, hogy nagyon pontosan kell vezetni. Egy picit több időre lesz szükségem, hogy teljes mértékben megszokjam a viselkedését, bár az első pillanattól kezdve jól éreztem magam. Tudtam, hogy ez az autó nagyjából 100 LE-vel gyengébb, mint amivel a TC2000-ben megyek. Arra számítottam, hogy egy kicsit többet tudok majd kihozni a gumikból, de valószínűleg jobban meg kell szoknom őket" - mondta Lopez az 'fiawtcc.com'-nak.

A 11. hellyel és az időeredménnyel viszont maximálisan elégedett volt a néhány éve még a Forma-1 küszöbén toporgó pilóta.

"Kellemes volt az első élmény. Megpróbáltam a lehető leggyorsabban alkalmazkodni, és sikerült probléma és nagyobb hiba nélkül teljesíteni a tesztet. Boldog vagyok, hogy már az elején versenyképes voltam az autóval."

Lopez legközelebb ma 14:30-kör ülhet autóba, amikor kezdetét veszi az első szabadedzés.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások