WTCR - Lopez nyerte warm up-ot
Lopez nyerte warm up-ot

Lopez nyerte warm up-ot

LantiLanti
2013/08/04 15:12

Lopez_bmw_wup

A szabadedzéseken és az időmérőn mutatott kiváló teljesítménye után tovább folytatta a remeklést José María Lopez, a Wiechers Sport BMW-jét vezető argentin pilóta megnyerte a vasárnap reggeli bemelegítő edzést.

Lopez 1:48.6-os köre alig több mint fél másodperccel maradt csak el Yvan Muller tegnapi pole pozíciót érő eredményétől, ráadásul az argentin használt gumikon ment warm up-on. Ismét érdemes tehát feltenni a kérdést, mi lett volna, ha nem tartják fel a Q2 végén. Persze így is lesz lehetősége bizonyítani, hiszen az első rajtkockából indulhat majd a második futamon.

Lopez mellett a bamboosok próbálgatták kicsit vehemensebben az autót a bemelegítő edzésen, Alex MacDowall második, James Nash pedig ötödik lett.

Úgy tűnik, a tegnapi motorcsere után most már minden a helyére került Rob Huff SEAT-jában is, a címvédő egy harmadik idővel jelezte, hogy számítani kell vele a futamokon.

Talán még Lopez első helyénél is nagyobb meglepetést okozott Mikhail Kozlovszkij remeklése. Az orosz ladás már a szabadedzéseken is biztatóan ment, az időmérőn viszont a csapat hibája miatt minden eredményét törölték. Most egy negyedik idővel villantotta meg magát. Ráadásul úgy, hogy az utolsó kanyarban feltartották.

Michelisz Norbi csak rendszerellenőrzést tartott, és egy hetedik idővel jelezte, hogy minden a legnagyobb rendben.

A többi élmenő sem erőltette meg magát a rendkívül poros pályán, Nykjaer nyolcadik, Muller kilencedik, Oriola 12., Tarquini pedig 16. lett.

A warm up végeredménye:

Warm_up

Az első futam magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik, és az Eurosport 2 élőben közvetíti.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások