WTCR - López: koncentrálnom kell
López: koncentrálnom kell
Fotó: WTCC Media

López: koncentrálnom kell

LantiLanti
2014/10/23 17:50

Sanghajban eldőlt, hogy a Citroen lett a 2014-es évben a gyártók világbajnoka, és majdnem eldőlt az egyéni elsőség sorsa is. José Maria López 93 pontra növelte előnyét márkatársával, Yvan Mullerrel szemben, miközben a hátralévő két forduló során összesen 110-et lehet gyűjteni.

Nem kell hozzá matematika professzor, hogy kiszámoljuk (még nekem is megy :D): ha Pechito 17 pontot szerez Suzukában, a négyszeres világbajnok a feje tetejére állhat, akkor is hivatalos másodikként utazik majd Makaóra. Márpedig a statisztikák alapján az argentin eddig több mint átlag negyven pontot gyűjtött hétvégenként, azaz drasztikus visszaesés kell a részéről, hogy ne legyen bajnok Japánban. Ennek ellenére López szokásához híven óvatos.

"Továbbra is koncentrálnom kell, egészen a végéig. Az év elején nem gondoltam a világbajnoki címre, csak arra, hogy jól teljesítsek, és elérjük a csapat által kitűzött célokat. Bár a marrakeshi időmérő óta én vezetem a bajnokságot, csak az argentínai dupla győzelmet követően kezdtem el az összetett elsőséggel foglalkozni. Sanghajban minden eddiginél idegesebb voltam, hiszen éreztem, egyre közelebb vagyok a pillanathoz."

"Sok bajnoki címet szereztem már pályafutásom során, de a világbajnoki elsőség mindegyiken túltesz, ezért nagy nyomás van rajtam" - fogalmazott López.

A négyszeres világbajnok Muller saját elmondása szerint már Sanghaj előtt lemondott a győzelemről, és inkább a következő szezonra összpontosít.

"Még mindig sok területen lehet fejlődni, új beállítási variációkat kell kipróbálni, valamint jobban meg kell értenünk a gumik működését. És időközben a riválisaink sem ülnek majd ölbe tett kézzel. Ettől függetlenül ugyanolyan elszánt és profi leszek a versenyhétvégéken, mint eddig" - fogalmazott Muller.

A francia klasszis ezen kívül kifejezte örömét, hogy végre a teljes suzukai pályán rendezik majd a futamokat, hiszen ahogy ő fogalmazott: szégyen volt átutazni a fél világot azért, hogy egy unalmas, előzésre alkalmatlan pályán versenyezzen a mezőny.

Sebastien Loeb már szintén 2015-re koncentrál, szeretne fejlődni a forgalomban autózás terén, és igyekszik majd örömet szerezni a népes japán rajongótábornak. A kilencszeres világbajnok egyébként Sanghaj után bocsánatot kért Mullertől a második futamon történt ütközésért.

"Túl optimista voltam féktávon, és véletlenül belementem Yvan-ba. Nagyon sajnálom a dolgot, teljesen megérdemeltem a büntetést" - fogalmazott Loeb.

Muller sanghaji kiesésével egyébként a ralisztár akár még második is lehet a bajnokságban, hátránya ugyanis "mindössze" negyven pont a franciával szemben.

Hozzászólások