WTCR - Loeböt megbüntették, Norbi a negyedik
Loeböt megbüntették, Norbi a negyedik
Fotó: WTCC Media

Loeböt megbüntették, Norbi a negyedik

LantiLanti
2014/10/13 14:09

Ahogy arra számítani lehetett a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb nem tarthatta meg a második sanghaji futamon szerzett negyedik helyét, mivel a felügyelők egy utólagos áthajtásos büntetést szabtak ki rá Yvan Muller kilökéséért.

A francia pilóta márkatársa mögött haladt a második futam első köreiben, aki Hugo Valente Chevrolet-ját próbálta megelőzni. A hosszú egyenes utáni kanyar féktávjánál Muller benézett a franciának, de visszahúzódott mögé, Loeb azonban látszólag úgy érezte, ezen a ponton be kell esnie a négyszeres világbajnok mellé belső ívre.

A ralisztár azonban elmérte a féktávot, és belecsúszott az előtte haladó négyszeres világbajnok C-Elysée-jébe. Az ütközés olyan szerencsétlenül történt, hogy Loeb eltörte Muller jobb hátsó futóművét, aki így feladni kényszerült a versenyt.

Az esetet követően hamar meg is érkezett a jelzés, mely szerint a történteket a futam után fogják vizsgálni a felügyelők. Loeb végül a negyedik helyen ért célba, ám a későbbi határozat egy utólagos áthajtásos büntetést szabott ki rá, elkerülhető baleset okozása miatt, amit egy 30 másodperces időbüntetésként érvényesítettek.

Ennek következtében Loeb a 12. helyig csúszott vissza, a negyedik pozíciót pedig Michelisz Norbi örökölte meg. A Zengő Motorsport pilótája így további két pontot szerzett, és picit közelebb került a legjobb nem-citroenes pozícióhoz. Jelenleg nyolc ponttal előzi meg a hatodik Gabriele Tarquinit, és 28 pont a lemaradása Tiago Monteirohoz képest.

Ha őszinték vagyunk, azonos autókról lévén szó ezt a lemaradást inkább csak szerencsével lehet ledolgozni, hiszen átlag hét pontot kéne hozni Monteiron futamonként. Ám az idény ezúttal is Makaón zárul, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet.

Hozzászólások