WTCR - Loeb tesztelte a McLarent

Loeb tesztelte a McLarent

LantiLanti
2012/12/20 17:00

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sébastien Loeb jövőre rajthoz áll az új GT Sprint Series-ben, ahol saját csapatával és egy McLaren MP4-12C GT3-mal versenyez majd. A francia pilóta kedden meg is kezdte a felkészülést, a spanyolországi Navarrában tesztelte a közel ötszáz lóerős autót. Nem ez volt az első találkozás a kilencszeres ralivilágbajnok és a McLaren között, Loeb - a Von Ryan Racing színeiben - ezzel a kocsival indult tavaly a Francia GT bajnokság utolsó állomásán, a Paul Ricardon.

"Azonnal meggyőzött bennünket a McLaren. A Paul Ricardon láttuk először, és nagyon pozitív volt az első találkozás. Tetszik a kocsi irányíthatósága. Ez egy modern versenyautó, karbon karosszériával, és letagadhatatlan képességekkel. A megbízhatóság rendben van, és nagyon fontos az a támogatás, amit a csapatok a gyártótól kapnak" - mondta Loeb.

A francia elégedett volt a navarrai teszttel, bár úgy érzi sok munka vár még rájuk.

"Minden rendben ment, jól éreztem magam az autóban. A pálya is tetszett, van rajta néhány gyors rész és kanyar. Már 2013-ra készültünk, és sikerült több irányt is kipróbálni a beállításoknál. Érdekes nap volt, de még sokat kell dolgoznunk" - összegzett a pilóta.

Négy WRC futam és a GT Sprint mellett jövőre a Citroen WTCC-s autójának fejlesztése vár még Loeb-re, hogy aztán 2014-ben, az új szabályok életbelépésekor, belevágjon az újabb kalandba, a túraautós világ meghódításába. Addig viszont a McLaren és a GT-zés kiváló lehetőség, hogy csiszoljon kicsit pályaversenyzői képességein.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: Sébastien Loeb Racing

Hozzászólások