WTCR - Loeb: még százzal is csúszkáltunk
Loeb: még százzal is csúszkáltunk
Fotó: WTCC Media

Loeb: még százzal is csúszkáltunk

LantiLanti
2014/05/11 15:09

Kilenc kör után piros zászló vetett véget az első szlovákiaringi WTCC futamnak, miután az egyre erősödő felhőszakadás miatt a versenyirányítás veszélyesnek ítélte meg a körülményeket a folytatáshoz.

A hetedik körben a fokozódó eső miatt már az egyenesekben is csúszkáltak az autók, mivel folyamatosan felúsztak a vízátfolyásokon, ezért először beküldték a biztonsági autót, majd amikor elérték a táv 75%-át, félbeszakították a versenyt.

Rob Huff már az autóból adott élő bejelentkezés során üdvözölte a döntést, és kijelentette, minél hamarabb vége a futamnak, annál jobb, mert ilyen körülmények között "egyáltalán nem vicces" a pályán lenni. A leintés után a győztes Sebastien Loeb is egyetértett a versenyigazgató döntéseivel.

"Szerintem ha folytatódik a verseny, az autók 75%-a a szalagkorlát mellett zárt volna; nem volt más lehetőség, ennél a tempónál életveszélyessé vált a helyzet. Az egyenesben 250 km/h-s tempót érünk el, de már 100-nál rendszeresen felúszott az autó bizonyos kanyarokban. Jó döntés született" - mondta Loeb.

A futamon második helyen záró José Maria Lopez is egyetértett a piros zászlóval.

"Rengeteg eső hullott a pályára, elkezdtek felúszni az autók , és szinte lehetetlen volt látni, merre megyek, vagy hol van víz a pályán. Egyértelműen jó döntés született, különösen az egyenesekben vezethetetlenek voltak az autók" - idézi az argentint a TouringCarTimes.

Hozzászólások