WTCR - Loeb McLarennel készül a WTCC-re

Loeb McLarennel készül a WTCC-re

LantiLanti
2012/12/06 15:02

Sebastian Loeb hivatalosan is bejelentette 2013-as versenyprogramját, amelyben négy WRC forduló illetve az GT1-es Világbajnokság helyét átvevő GT Sprint Series szerepel. A kilencszeres ralivilágbajnok a Citroen WRT Abu Dhabin tartott hivatalos autóbemutatóján beszélt a jövő évi tervekről. Azt már eddig is tudtuk, hogy a ralipályáktól fokozatosan búcsúzó Loeb ott lesz az idénynyitó Monte Carlo Rallyn, csütörtökön azonban azt is elárulta, hogy ezen kívül Svédországban, Argentínában és hazai versenyén a Rallye de France-on áll majd rajthoz.

"Monte Caroloban kezdődik a szezonom, és elindulok Svédországban is, mert nagyon szeretném megnyerni azt a versenyt normál körülmények között. Az pedig meg sem fordult benne, hogy kihagyjam a Rallye de France-t" - nyilatkozta Loeb.

A francia klasszis a WRC futamok mellett rajthoz áll a jövőre induló GT Sprint Seriesben, ahol saját csapata, a Sebastian Loeb Racing színeiben versenyez majd egy McLaren MP4-12C GT3-mal. Az autó nem ismeretlen számára, idén októberben versenyzett vele a Francia GT bajnokságban, a Paul Ricardon.

"A GT Világbajnokságot is teljesíteni fogom. (Loeb itt téved, a sorozat jelen állás szerint nem kap világbajnoki besorolást) Tetszik a versenyek lebonyolítása, az, hogy két egyórás futamot rendeznek egy hétvégén. Két pilóta osztozik egy autón, és kereket is kell cseréni" - fogalmazott a francia.

A WRC és a GT Sprint mellett egy harmadik komoly feladat is vár Loeb-re 2013-ban, a Citroen WTCC-s autójának fejlesztése. A GT-s kaland pedig kimondatlanul is a francia felkészülését segíti a várható 2014-es bemutatkozás előtt.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: Sebastien Loeb Racing

Hozzászólások