WTCR - Loeb már két keréken is
Loeb már két keréken is

Loeb már két keréken is

LantiLanti
2013/11/27 15:48

Loeb_motor

Úgy tűnik, az igazán nagy klasszisok szeretik a változatosságot. Michael Schumacher balesetei ellenére újra és újra visszaült a motorra, Valentino Rossi pedig épp fordított utat járt be, a MotoGP mellett tesztelt F1-es autót, és a ralizásról sem mondana le szívesen.

Így van ezzel Sebastien Loeb is, aki épp csak hazaért Bakuból, az FIA GT bajnokság idényzárójáról (ahol végül második lett Alvaro Parentével), máris új kihívás vár rá. Szombaton a híres franciaországi Scorpion Masters versenyen vesz részt, természetesen két keréken.

A Scorpion Masters lényege, hogy az indulóknak a négy talán legfontosabb motoros műfajban (pálya, enduro, supermoto, triál) kell bizonyítaniuk, és a négy verseny összesítése alapján választják ki a legjobbat.

Loeb saját elmondása szerint 23 év után ül újra versenymotorra, egyszerűen csak azért, mert imád motorozni. A négyből három gépet már ki is választott, a pályaversenyen egy KTM RC8-cal, az supermotoban egy KTM 450 EXC-vel, az enduroban pedig egy KTM 250 EXC-vel áll rajthoz.

"Szeretném legyőzni Soheil Ayarit, hogy visszaadjam neki mindazt, amit a korábbi motoros túrákon kaptam tőle" - mondta Loeb a Scorpion Masters hivatalos honlapjának. A kilencszeres világbajnokon kívül Ayari lesz a másik autóversenyző a mezőnyben.

A videó tanúsága szerint Loeb már meg is kezdte a felkészülést.

 

De ha már Loeb-nél tartunk: a francia a makaói WTCC hétvége alatt titokban Ausztriába utazott, ahol egy GT autó volánja mögött 40 kört tett meg a salzburgi pályán, a jövő évi WTCC szezonra való felkészülés jegyében.

"A Salzburgring nem egy egyszerű pálya, rendkívül gyors. Különösen a Paddock-kanyar tetszett. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban izgalmas futamok lesznek itt, és már alig várom, hogy kipróbálhassam magam az új Citroen C-Elysée-vel" - idézi Loeböt a Motorsport-Total.

Fotó: Scorpion Masters

Hozzászólások