WTCR - Loeb legyőzte WTCC-s főnökét
Loeb legyőzte WTCC-s főnökét

Loeb legyőzte WTCC-s főnökét

LantiLanti
2013/11/06 19:07

Loeb_condroz_rali_1

Sebastien Loeb többek között a Citroen Racing csapatfőnökét, Yves Mattont is legyőzve megnyerte a Belgiumban zajló Condroz Ralit, ahol szokásos navigátora, Daniel Elena helyett ezúttal egy még ismerősebb hang, egészen pontosan felesége, Severine olvasta neki az itinert.

A Loeb házaspár egy Citroen DS3 WRC-vel vágott neki a háromnapos versenynek, az anyagi hátteret pedig a minőségi söröket készítő Gordon cég biztosította. Yves Matton ezt kihasználva egyből lecsapott a világ legeredményesebb navigátorára, és a Loebbel kilenc világbajnoki címet szerző Elena ezúttal örök társa ellen dolgozott.

Az igazat megvallva Loebék egy picit egyhangúvá tették a versenyt, a kilencszeres világbajnok és felesége ugyanis mind a 27 szakaszt megnyerte, és végül több mint hat perces előnnyel zártak a második helyezett Bouche-Fernandez (Citroen C4 WRC) páros előtt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár volt jó pár WRC a mezőnyben, magasan Loebéké volt a legfrissebb technika. Bár kétlem, hogy csak ezen múlott...

Bár kikapott a kilencszeres világbajnoktól, azért a Citroen főnöknek sem kellett szégyenkeznie, hiszen harmadik lett egy Xsara WRC-vel, közel hét perces hátrányban. Így legalább biztosan nem lesz vita arról, ki vezesse jövőre a C-Elysée S2000-et. :)

Néhány fotó a Condroz Raliról:

Loeb_condroz_rali_7

Loeb_condroz_rali_6

Loeb_condroz_rali_8

Loeb_condroz_rali_9

Loeb_condroz_rali_5

Loeb_condroz_rali_10

Loeb_condroz_rali_4

Loeb_condroz_rali_3

Loeb_condroz_rali_2

Fotó: Fred Guisset

Hozzászólások