WTCR - Loeb: kiszálltam a bajnoki meccsből
Loeb: kiszálltam a bajnoki meccsből
Fotó: WTCC Media

Loeb: kiszálltam a bajnoki meccsből

LantiLanti
2014/08/07 14:49

Sebastien Loeb az argentínai WTCC hétvége után elismerte, már nem hiszi, hogy lenne esélye megszerezni a 2014-es világbajnoki címet, és inkább a következő szezonra szeretne felkészülni a hátralévő négy versenyen.

A kilencszeres ralivilágbajnok idén jött át a túraautózás világába, és a váltás nagyszerűen ment, élete első WTCC-s hétvégéjén futamot nyert Marrakeshben. A Szlovákiaringen ezt megtoldotta még eggyel, azóta viszont mindössze kétszer állt dobogón, mindkétszer harmadik lett.

A francia klasszis az egykörös tempóban rendre elmarad két márkatársától, Pechito Lopeztől és Yvan Mullertől, továbbá némi problémát jelent számára a forgalomban autózás, amely az egyik legnagyobb különbség a rali és a túraautózás között. Mostanra 97 pontos hátrányba került az argentinnel szemben, és a legutóbbi forduló után hivatalosan is "lemondott" a világbajnoki címről.

"Már közel 100 pont a hátrányom Pechito mögött, ezért úgy gondolom, kiestem a világbajnoki címért folyó küzdelemből" - mondta Loeb Termas után.

A Citroen emblematikus figurája innentől kezdve inkább a 2015-ös szezonra fókuszál, és igyekszik minél több tapasztalatot szerezni a forgalomban autózás terén.

"Egy negyedik és egy hatodik hely nem az álomeredmény számomra, de így is találtam pozitívumokat a hétvégében. Az eddigieknél harcosabban tudtam átjönni a mezőnyön, és sikerül bemutatnom pár szép előzést. Hasznos tapasztalatokat szereztem, de most már elsősorban 2015-re összpontosítok" - zárta a francia.

Sebastien Loeb volt az egyik mozgatórugó a Citroen WTCC-s programja mögött. A ralisikerek után a kilencszeres világbajnok állítólag új kihívásokra vágyott, és közel állt a megállapodáshoz a Volkswagennel. A francia márka viszont semmiképp sem szerette volna elveszíteni legfontosabb ikonját, így felvetették neki a túraautózás lehetőségét, ami megfogta Loeb fantáziáját.

Ismerve a 40 éves elzászi elszántságát és versenyzői kvalitásait, addig valószínűleg nem nyugszik, amíg nem szerzi meg a túraautó világbajnoki címet, és ez maximálisan egybecseng a Citroen vágyaival is.

Hozzászólások