WTCR - Loeb is a zöld jelzésre vár

Loeb is a zöld jelzésre vár

LantiLanti
2013/05/13 18:48

Sebastien Loeb átmeneti szezonja már javában zajlik, a kilencszeres rali világbajnok idén eddig nyert két WRC futamot, a harmadikon pedig második lett, miközben győzött az idénynyitó kvalifikációs versenyen a GT Sprint sorozatban. Ám még ez sem volt elég a franciának, és a bajnokság két és fél hónapos szünetében benevezett a Porsche Szuperkupa első két fordulójára is. A barcelonai idénynyitón egyből pontot is szerzett, 11. lett a kifejezetten nehezen vezethető kupás 911-gyel.

A cél azonban nem változott, Loeb továbbra is a WTCC-s szereplésre készül, bár a Citroen még mindig adós a gyári program hivatalos elindításával.

"A következő szezon során mindenképpen a WTCC-ben fogok versenyezni a Citroen pilótájaként" - idézi Loeböt a Motorsport-Total.

Arra azonban ő sem tudott vagy akart válaszolni, hogy pontosan hol is áll most a túraautós program.

"Jó kérdés. Sajnos én sem tudom, meg kell várnunk a bejelentést."

A munka azonban elkezdődött, az elmúlt hónapok során a Citroen több alkalommal is tesztelt egy átalakított DS3 WRC-vel, sőt, nemrég Alain Menut is megkérték, hogy próbálja ki az elő-prototípust.

"Természetesen elkezdtük a munkát, és a folyamat most is zajlik. Már csak a vállalat vezetőinek hivatalos döntésére van szükség" - mondta Loeb.

Hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, ma még kevesen tudják, ám Marcello Lotti az MST-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy idén júniusban várhatók bejelentések az új gyártóktól.

Fotó: Citroen

Hozzászólások