WTCR - Loeb hosszú távra tervez

Loeb hosszú távra tervez

LantiLanti
2012/11/01 18:05

Sebastien Loeb hosszú WTCC-s pályafutásra készül, amely jelen állás szerint 2014-ben kezdődik majd, amikor a Citroen gyári szinten beszáll a Túraautó Világbajnokságba. A francia pilóta jövőre még néhány WRC futamon rajthoz áll, ám a figyelme középpontjában már a WTCC-s program lesz, 2014-ben pedig végleg felhagy a ralival.

"Akár 20 évet is eltölthetek a WTCC-ben, hiszen vannak olyan versenyzők, akik 50 évesen még mindig mennek. Pontosan nem tudom meddig, de most annyi biztos, hogy folytatni akarom" - idézi a 38 éves Loeb-öt az Autosport magazin.

A kilencszeres rali világbajnok francia már el is kezdte a felkészülést a pályaversenyzésre, az elmúlt hétvégén saját csapata, a Sebastien Loeb Racing színeiben rajthoz állt a Francia GT bajnokság idényzáró fordulóján. Loeb egy McLaren Mp4-12C GT3-as autót vezetett Gilles Vannelet váltótársaként, és mindkét futamon harmadikként zárt. A másodikon akár előrébb is végezhetett volna, ám a boxkiállásnál túl sok időt veszítettek.

"Azt szeretem az autóversenyzésben, hogy sosem vehetem biztosra a győzelmet, kicsit olyan, mintha újra és újra elölről kéne kezdeni, és ezt nagyon élvezem."

Loeb arról is beszélt, hogy jövőre bizonyosan nagyon fog hiányozni neki, hogy az összetett győzelemért harcoljon a WRC-ben, de ettől függetlenül lesz dolga bőven.

"Picit furcsa lesz, hogy nem a világbajnoki cím lebeg majd a szemem előtt célként. Ennek ellenére lesz mit csinálnom, valószínűleg elindulok pár GT versenyen, és közben készülünk a 2014-es WTCC-s bemutatkozásra a Citroennel" - nyilatkozta a francia a wrc.com oldalnak.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: Citroen Media

Hozzászólások