WTCR - Loeb fejtetőn búcsúszott a ralitól
Loeb fejtetőn búcsúszott a ralitól

Loeb fejtetőn búcsúszott a ralitól

LantiLanti
2013/10/06 22:19

Loeb_wrc_citroen

Sebastien Loeb jövőre már a WTCC-ben versenyez a gyári Citroen csapat színeiben, idén azonban még négy raliversenyen rajthoz állt, ebből az utolsó, azaz a búcsú helyszíne a franciaországi futam volt, amely szűkebb értelemben vett otthonában, Elzász tartományban zajlott, és szülővárosában, Haguenauban ért véget idén is.

Loeb számára jól kezdődött a búcsúfutam, az első négyből három szakaszt megnyert, és még vezette is a versenyt. Az utolsó napot a negyedik helyen kezdte meg, ám hátránya elhanyagolható, mindössze öt másodperc volt, az első helyezett Jari-Matti Latvalával szemben.

A vasárnap reggeli első gyorsaságin azonban egy tempós jobbkanyarban Loeb lecsúszott az útról, és fejtetőre állította az ünnepi festésű (ínyencek kedvéért matricázású) Citroen DS3-at.

A ralisport elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb klasszisa tehát kicsit méltatlanul, némileg szomorkás hangulatban búcsúzott a sportágtól, bár nem mintha ez bármit is változtatna az ő megítélésén.

"Elveszítettem az autó hátulját, megpördültem, és belecsúsztunk egy árokba" - mesélte Loeb az Autosport magazinnak.

"Elsősorban a nézőket és a csapatot sajnálom. Rengetegen vártak rám, és így nem tudtam végigmenni (a haguenaui szakaszokon). Szerettem volna dobogóra állni a verseny végén."

Kubica_wrc_citroen

Loeb mellett Robert Kubica is ott volt a Francia Ralin, a lengyel pilóta meg is nyerte a WRC2 géposztályt, méghozzá nagy fölénnyel. A korábbi F1-es versenyző ezzel visszaszerezte a vezetést, és hét pontos előnyre tett szert az összetettben a második Abdulaziz Al-Kuwarival szemben.

Ha a következő spanyolországi versenyen az első kettőben végez, bebiztosíthatja az év végi elsőséget.

Fotó: Citroen Racing, Robert Kubica Fanpage

Hozzászólások