WTCR - Loeb a WTCC-ben is nyerni akar

Loeb a WTCC-ben is nyerni akar

LantiLanti
2012/12/10 15:04

Egy korszak zárult le Sebastien Loeb életében az isztambuli FIA díjátadó gálán, a kilencszeres világbajnok pilóta minden emberi számítás szerint utoljára vett részt ezen az ünnepségen raliversenyzőként. Ám azt szinte biztosra veszem, hogy fogunk még vele találkozni a nemzetközi szövetség év végi rendezvényén, és ezzel Ő maga is így van. Az FIA hivatalos honlapjának nyilatkozva Loeb ismét utalt a Párizsban bejelentett WTCC-s projektre, ahol szintén a győzelem és a bajnoki cím megszerzése lesz a célja a Citroennel.

"Rengeteg érzés kavarog bennem, mivel ez egy gyönyörű történet vége. Sosem könnyű meghozni a döntést, hogy valamit abbahagysz, és eléggé meghatódtam, hiszen véget ér egy korszak. De új kihívások várnak rám a Citroennel, és már alig várom, hogy elkezdődjön az újabb kaland. Ismét nyerni akarok velük" - fogalmazott Loeb.

A Citroen a tervek szerint 2014-ben csatlakozna a WTCC mezőnyéhez, amikor a bajnokság új technikai szabályai életbe lépnek. Egyik versenyzőjük mindenképpen Loeb lesz, az utóbbi időben viszont Robert Kubica nevét is egyre többet emlegetik. Főleg mióta a lengyel úgy nyilatkozott a l'Equipe-nek, hogy szívesen kipróbálná a WTCC-t. Marcello Lotti szerint az is elképzelhető, hogy a Hondához hasonlóan a Citroen is indít majd privát szatellit csapatot, amely segítheti a fejlesztési munkát.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: FIA

Hozzászólások