WTCR - Loeb a feleségével ralizik
Loeb a feleségével ralizik

Loeb a feleségével ralizik

LantiLanti
2013/10/12 21:49

Loeb_severine

Sebastien Loeb a WRC-től ugyan a legutóbbi francia versenyen visszavonult, a ralisporttól azonban nem búcsúzott el véglegesen. A kilencszeres világbajnok novemberben rajthoz áll a belga Condroz Rali-n egy Citroen DS3 WRC-vel.

Az igazi érdekességet viszont az jelenti majd, hogy Daniel Elena helyett ezúttal egy még ismerősebb hang beszél majd hozzá az autóban, hiszen felesége, Severine lesz a navigátora. További pikantériát ad majd a versenynek, hogy a Citroën Racing csapatvezetője (Loeb korábbi WRC-s és jövendőbeli WTCC-s főnöke), Yves Matton is ott lesz a mezőnyben, éppen Elenával az oldalán. Ők egy régebbi fejlesztésű Xsarával indulnak.

A francia klasszis az Autosportnak elárulta, bár a WTCC-ben folytatja pályafutását, és már biztosan nem fog visszatérni a WRC-be, a ralizással soha nem akart végleg felhagyni. A november 1-3-ig tartó versenyt pedig komoly kihívásnak tartja.

"Képzelhetik, hogy Yves Mattontól (aki belga) mennyit hallottam már a Condroz Raliról. Ez egy picit olyan mint a Le Touquet, folyamatosan változik a tapadás, csúszósak és keskenyek az utak. Belgiumban még sosem versenyeztem, úgyhogy már nagyon várom a kezdést" - mondta Loeb.

A kilencszeres világbajnok úgy véli, lehet esélyük a Matton-Elena párossal szemben, akik némi extra súlyt kénytelenek cipelni (főleg a csapatfőnök úr miatt).

A Loeb házaspár számára egyébként nem újdonság az együtt versenyzés, idén például megnyerték a Rally of Chablais-t.

Fotó: DPPI

Hozzászólások