WTCR - Idehaza is ismert lengyel csapat érkezhet idén a WTCR-be
Idehaza is ismert lengyel csapat érkezhet idén a WTCR-be
Fotó: BM Racing (Piotrek Bielewicz)

Idehaza is ismert lengyel csapat érkezhet idén a WTCR-be

LantiLanti
2021/02/17 12:37
A Zengő Motorsport után újabb kelet európai csapat szeretné kipróbálni magát a Túraautó Világkupában; a lengyel BM Racing jelenleg az támogatói háttér véglegesítésén dolgozik.

Bartek Mirecki csapata ismerős lehet azoknak, akik a tavaszt a Hungaroringen szokták köszönteni, hiszen állandó résztvevője a Főnix Motorsport által szervezett Közép-Európai Zóna Kupa versenyeknek. 

Az utóbbi években a legkülönbözőbb autókkal láthattuk őket a regionális kupákban. Maga Mirecki például szereti a formaautókat, 2019-ben például megnyerte a Formula Renault kategóriát az ESET V4 sorozatban. De indultak Renault Clióval is, sőt, vettek egy Hyundai i30 N TCR-t is, amivel 2020-ban Mirecki és a fiatal Szymon Jablonski negyedik lett az ESET V4 endurance kategóriában. 

A csapat számára a WTCR hatalmas ugrás lesz, de ennek ellenére megpróbálják. 

"Nekünk a WTCR egy nagyon bátor lépés, hiszen ez a túraautózás csúcsa. Van egy fiatal tehetségünk, aki szeretné összemérni magát a legjobbakkal, hogy tanuljon és fejlődjön. Könnyebb lenne egy alacsonyabb szintet választani, de az itt szerzett hihetetlenül értékes tapasztalatok nagy segítséget jelentenek majd neki a tovább lépésben" - mondta Mirecki. 
"Természetesen nem arra számítunk, hogy egyből versenyeket nyerünk vagy a top10-ben leszünk. Az első számú cél a tanulás; látni szeretnénk, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen egy ilyen kategóriában. A szezon végére talán be tudunk majd kerülni az első 15-be. Aztán, ha így próbára tettük magunkat, a következő évben szeretnénk még egy lépést megtenni előre."

A leendő autó egyelőre nem ismert (elképzelhető, hogy a már említett Hyundai lesz az), és a fiatal lengyel tehetség nevét is csak később árulják el. Ám ha szétnézünk a BM Racing háza táján, tippünk azért lehet. 

Jablonski-hungaroring.jpgFotó: BM Racing (Piotrek Bielewicz)

A csapat jelenlegi pilótái közül Szymon Jablonski tűnik a legesélyesebb befutónak. A 17 éves lengyel srác tavaly  indult a TCR Eastern Europe sorozatban, és kétszer is dobogóra állt. Emellett a csapatfőnök oldalán ő lett negyedik az ESET V4 endurance kategóriájában. 

Jablonski nem is titkolja, mennyit jelent neki a Túraautó Világkupa; hivatalos honlapján legnagyobb álmának nevezi, hogy egy nap eljusson a WTCR-be. 

Rajta kívül a BM Racing ígéretes pilótái közé tartozik még a 22 éves Karol Urbaniak is, aki két éve lengyel hosszútávú bajnok lett. 

Hozzászólások