WTCR - Lecserélte Gianni Morbidellit a Team Mulsanne
Lecserélte Gianni Morbidellit a Team Mulsanne
Fotó: fiawtcr.com

Lecserélte Gianni Morbidellit a Team Mulsanne

LantiLanti
2018/07/11 10:04

Néhány nappal a szlovákiaringi WTCR hétvége előtt változtat pilótafelállásán az Alfa Romeo Giuliettákkal versenyző Team Mulsanne. Az olasz istálló kedd este bejelentette, szerződést bontott a veterán Gianni Morbidellivel, majd szerda reggel érkezett a hír: Kevin Ceccon kerül a helyére.

A csapat hivatalos közleménye csak a száraz tényekre szorítkozott, így a közvéleménynek egyelőre fogalma sincs, mi vezetett a váltáshoz.

"Szeretnénk bejelenteni, hogy a 2018-as FIA WTCR Túraautó Világkupában való hivatalos együttműködés Gianni Morbidellivel véget ért. Az egész csapatunk szeretné megköszönni neki azt a hozzájárulást, amellyel a portugál fordulóig segített bennünket" - olvasható a csapat sajtókiadványában.

Kevesebb, mint 24 órával később aztán a Team Mulsanne nyilvánosságra hozta Morbidelli helyettesét is, a nemzetközi szinten is ismert olasz ex-formaautóst, Kevin Ceccont szerződtették le. A 24 éves pilóta 2011-ben megnyerte az AutoGP-t (abban az évben a Torro Rosso F1-es autóját is tesztelte), 40 futamon indul a GP3-ban, és abból kettőt megnyert, 2013-ban pedig ment egy szezont a GP2-ben is, és egy alkalommal felállhatott a dobogóra.

Az elmúlt években már kevesebbszer találkoztunk a nevével, a formaautós karriert feladta, 2016-ban egy versenyen indult az ELMS-ben, tavaly pedig a Blancpain sorozatban próbált szerencsét. Ceccon életében először vezet majd elsőkerekes túraautót jelentős bajnokságban.

"Kevin Ceccon egy nagyon ígéretes fiatal versenyző, aki már a nemzetközi formaautós színtéren is bizonyította tehetségét és profizmusát. Egyből a WTCR-ben kerül sor a túraautós bemutatkozására, ami komoly kihívás, de hiszünk a képességeiben" - fogalmazott Michela Cerruti, a Romeo Ferraris menedzsere. 
"Köszönöm ezt a lehetőséget a Romeo Ferrarisnak és a Team Mulsanne-nak. Nem számítottam egy ilyen esélyre, mivel a sport szempontjából 2018 egy elég gyenge év volt eddig számomra. A WTCR-el egy álmom válik valóra, hiszen az összes versenyt néztem eddig az Eurosporton, sőt, egy alkalommal szakkommentáltam is. El sem hiszem, hogy Szlovákiában én is ott leszek velük. Komoly kihívás lesz, de az elszántság 110%-os bennem" - tette hozzá Ceccon.

Morbidelli az eddigi öt forduló során (csapattársához hasonlóan) nem tudott pontot szerezni a Túraautó Világkupában, legjobb eredménye egy 13. hely volt. Mivel a Team Mulsanne semmilyen formában nem indokolta a cserét, nem szeretnék találgatásokba belemenni, de amennyire tudok, igyekszem utánajárni a váltás okának.

Hozzászólások