WTCR - Lányos ügyek

Lányos ügyek

LantiLanti
2012/07/16 11:34

A WTCC-s rajtceremónia kihagyhatatlan szereplői a táblás lányok, vagy, ahogy az angolok nagyon találóan nevezik őket, a „grid girl”-ök. Ők az elsők, akik megérkeznek a rajtrácsra, kezükben egy táblával, amin a „hozzájuk tartozó” pilóta neve és rajtszáma olvasható. Elfoglalják helyüket a rajkocka előtt, és várják a pilótát. Aztán ha megérkezett az emberük, kecsesen megfordulnak, és mosolyognak a kamerába. Közben pedig egy – általában igen formás – hátsó mosolyog a koncentrálni próbáló pilótára…

A versenyzők ilyenkor már minden idegszálukkal a rajtra összpontosítanak. Bugyborékol az adrenalin a vérben, sokan azt is utálják, ha ilyenkor megszólítják őket. De el lehet-e kerülni, hogy egy hivalkodó tompor elcsábítsa az ember figyelmét? Ahogy Stefan Ziegler meséli: valahányszor megkérdez egy pilótát erről, mindig egy sokat mondó vigyor az első reakció.

„Néha azért odapillantunk. Csak egy kicsit. Az ember ilyenkor már koncentrálni próbál, úgyhogy bambán bámulni biztos nem szokott senki. De egy aprócska pillantást azért meg lehet kockáztatni. Ezzel nehéz mit kezdeni, az ember csak odanéz, nem” – engedett betekintést egy pilóta nehézségeibe Tiago Monteiro.

Szóval egy pillantás. Más semmi? A WTCC-ben Sandra Oltra, a spanyol Passarella ügynökség ügyvezetője felel a táblás lányokért. Az évek során ő is megfigyelte a pilóták reakciót a lányok feltűnésekor.

„A versenyzők a rajt előtt nagyon elfoglaltak, valószínűleg az előttük álló lány az utolsó dolog, amire figyelnek. De néha még az is előfordul, hogy beszélgetnek kicsit velük” – meséli Oltra.

Aztán jöhet a telefonszám, vagy email cím csere… Előfordul, hogy egy pilótára kétszer ugyanaz a lány jut, de ez csak véletlen.

„A srácok között akad egy-két babonás figura. Volt már olyan, hogy egy győzelem után a pilóta odajött hozzám, és megkért, hogy legközelebb is az a lány álljon előtte a rajtrácson” – tesz hozzá Oltra.

Randizásról vagy bármi másról viszont – munkaidőben – szó sem lehet, bár Oltra elég nagy szabadságot ad lányainak. Elvégre itt már mindenki elmúlt 18. Viszont van egy-két egyértelmű szabály. „Azt mindegyiküktől elvárom, hogy másnap reggel nyolcra készen álljanak.” Hogy nyolcig mi történik, az más kérdés.

Fotók: fiawtcc.com

Hozzászólások