WTCR - Lada Vesta TC1 Concept - galéria
Lada Vesta TC1 Concept - galéria
Fotó: AvtoVAZ

Lada Vesta TC1 Concept - galéria

LantiLanti
2014/08/28 12:05

Tegnap Moszkvában kezdetét vette az orosz főváros legjelentősebb autós kiállítása, a Moszkvai Nemzetközi Motorshow, ahol sok más érdekesség között bemutatják a Lada 2015-ben debütáló új WTCC-s versenyautójának tanulmány változatát.

A két évet szolgált Grantát a méreteiben nagyobb, így a TC1-es szabályoknak sokkal inkább megfelelő Vesta váltja jövőre, ám nem ez lesz az egyetlen változás az idei évhez képest. Új főszponzor is érkezik a Lada gyári csapatához, a Lukoil helyét az állami tulajdonban lévő Rosneft olajvállalat veszi át, és ennek köszönhetően új színvilág is érkezik, a pirosat a sárga tónus váltja fel.

A pilóták valószínűleg maradnak, James Thompson hosszú távú szerződéssel rendelkezik, a Lada pedig a 2012-es világbajnok Rob Huffot is szeretné megtartani. Információim szerint ő is aláírt 2015-re, ám egyes orosz források még bizonytalannak nevezik a Termasban dobogóra álló angol helyzetét.

Hasonló a szitu a harmadik versenyző, Mikhail Kozlovskiy esetében is, ő ugyanis a Lukoil tehetséggondozó programjának tagja még két évig, és egyelőre erősen bizonytalan, hogy a Lada hogyan tarthatná meg őt az új főtámogató érkezése után. Egy biztos, Victor Shapovalov alakulata hozzá is ragaszkodna.

Végezetül pedig jöjjön, amiért ez a bejegyzése egyáltalán megszületett. A tegnapi szűkös termés után íme még néhány kép Lada Vesta TC1-ről.

lada_wtcc_concept_01 lada_wtcc_concept_02 lada_wtcc_concept_10 lada_wtcc_concept_07 lada_wtcc_concept_05 lada_wtcc_concept_03 lada_wtcc_concept_04 lada_wtcc_concept_29 lada_wtcc_concept_28 lada_wtcc_concept_24 lada_wtcc_concept_27 lada_wtcc_concept_25 lada_wtcc_concept_30 lada_wtcc_concept_33 lada_wtcc_concept_31 lada_wtcc_concept_35 lada_wtcc_concept_34

Hozzászólások