WTCR - Lada buli Togliattiban
Lada buli Togliattiban

Lada buli Togliattiban

LantiLanti
2013/10/02 18:13

Kozlovszkij_thompson_rus

Óriási ladás bulit tartottak múlt hévégén az orosz gyár "fővárosában", a Volga partján fekvő Togliattiban rendezték a Lada Granta Kupa utolsó állomását, és az eseményre a márka WTCC-s pilótáit is meghívták.

James Thompsonnak ezúttal csak PR feladatok jutottak, Mihail Kozlovszkij viszont autóba is ült, mi több, az első futamon dobogóra állt, harmadik lett. A Granta Kupában egy autón általában két versenyző osztozik, Kozlovszkij ezúttal Vlagyiszlav Nezvankint, a Lada Granta Sport program vezetőjét kapta váltótársul.

Vicces pillanat volt, amikor a verseny végén Kozlovszkij WTCC-s csapattársától, James Thompsontól kapta meg a kupát.

A Lada Sport Lukoil fiatal pilótája a második futamon a hetedik helyen ért célba, ám ismét volt ismerős arc a dobogón, Alekszej Dudukalo győzött, Alekszej Csaban oldalán. A monzai baleset óta pihentetett pilóta az első versenyen 11. lett.

Dudukalo_granta_kupa

Ha már Dudukalo: régóta akartam erről írni, csak mindig közbejött valami. Néhány hete az Autosport magazin orosz kiadásának (tehát komoly forrásról van szó) egyik újságírója filozofálgatott azon, ki ülhetne Sebastien Loeb és Yvan Muller mellé a harmadik gyári Citroenbe.

Azzal Alekszander Kabanovszkij is egyetértett, hogy kereskedelmi szempontok dönthetnek a választásnál, ám kiemelte, hogy Dél-Amerika és Kína mellett Oroszország is fontos piac a Citroen számára.

Szerinte a 46 WTCC futamot teljesítő Dudukalo is versenyben lehet az ülésért, bár némi problémát jelenthet a két rivális szponzor, a Total és a Lukoil összeboronálása.

Érdekes felvetés, pont arra jó, hogy elraktározzuk a kisagyba, és elővegyük, ha éppen szükség van rá.

Thompson_lada_gyar

Na de vissza Togliattiba, ahol a versenypálya mellett a Lada Sport gyárába is ellátogattak Thommoék. A brit pilóta szemügyre vette többek között a 120 LE-s 1.6 turbós motorral szerelt utcai Granta Sport gyártási folyamatait.

"Egy versenyautó utcai változata mindig érdekes, hiszen a bajnokság során összegyűjtött tudás mind hozzájárul a fejlesztéshez. A Lada Granta Sport utcai verziója jó választás lehet olyan fiataloknak, akik elérhető árért szeretnének sportos verdát" - kampányolt kicsit JT.

Az ár tényleg elérhető, Oroszországban 11.000 euróért, azaz kb. 3.3 millió forintért kapható a sportos Granta. Hogy ez ár-érték arányban mit jelent, arról majd talán Vályi Pista ír a Totalcaron, ha eddig nem írt volna.

Fotó: WTCC Media, Lada Granta kupa

Hozzászólások